Karlo Matković (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Karlo Matković (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Karlo Matković će morati da sačeka na ostvarenje NBA sna, prvo mora na audiciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 10:16

Hrvatski centar kao najbolji igrač Cedevite Olimpije završio u Razvojnoj ligi

Pružao je Karlo Matković odlične partije u dresu Cedevite Olimpije ove sezone, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu (uprkos katastrofalnim timskim rezultatima na evrosceni). Bio je bez dileme najsvetlija tačka u ekipi iz Ljubljane ove sezone, a onda je naprasno spakovao kofere i digao sidro. Namamio ga je zov s druge strane Atlantika.

Pisalo se nedeljama da Matković odlazi iz Slovenije u NBA, na kraju je to i ozvaničeno, samo nije bilo pojašnjeno gde to bivši centar Mege tačno odlazi. Spekulisalo se da će ga uzeti Nju Orleans Pelikansi, koji su ga svojevremeno odabrali na draftu kao 52. pik, a istina je - negde između. Kako prenose mediji iz SAD, hrvatski centar će se kaliti u Razvojnoj ligi.

Izabrane vesti

Matković će se pridružiti ekipi Birmingem Skvadron, filijali Nju Orleans Pelikansa. Dakle, tim iz Luizijane želi da ga ima blizu, ali će za priliku pod suncem morati još da se bori. Sudeći po pisanju američkih medija, nije dobio dvosmerni, već samo ugovor za Dži ligu, te će morati još da sačeka na ostvarenje NBA sna.

Kako bilo, Pelikansi nisu odustali od prava na njegove usluge, ali ga nisu uvrstili ni u roster od 15 igrača, ali ni na jedno od mesta rezervisanih za igrače sa dvosmernim ugovorima. U zavisnosti od toga kako prođe njegova audicija u Birmingemu, Matković bi mogao da dobije jedno od 18 mesta (15+3) u ekipi Nju Orleansa naredne sezone.

Ovaj 22-godišnji centar (u martu puni 23 godine) je u sezoni 2023/24 kao košarkaš Cedevite Olimpije prosečno beležio 15,6 poena i 7,2 skoka, što mu je u proseku donosilo 21,8 indeksnih poena u ABA ligi. U Evrokupu je stao na proseku od 14,8 poena i 6,4 skokova, te na prosečnom indeksu 18,7. Za priliku u NBA - nije dovoljno.


tagovi

Karlo MatkovićNju Orleans Pelikansrazvojna liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara