Dža Morant i Nejtan Najt (© AFP)
Dža Morant i Nejtan Najt (© AFP)

Karma je čudo: Kako su Dobri na Zapadu postali Užasni na Zapadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 04:53

Dža Morant se verovatno ugrizao za jezik

U jednom trenutku atraktivni za gledanje i takmičarski nastrojeni. Već u sledećem možda ne baš ozbiljni kandidati za prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije. I dalje su Grizliji pri vrhu, neguju ofanzivan stil, ali polako gube korak sa Denverom, tako da je tim Nikole Jokića dodatno učvrstio lidersku poziciju čak i kad ne igra.

Sve zahvaljujući porazu Memfisa od Minesote (100:111). Petom uzasotpnom. Na taj način je sastav iz Tenesija ostao tri pobede iza lidera iz Kolorada, te bez obzira što je tek prošla polovina osnovnog dela prvenstva NBA lige deluje da neće moći do najpovoljnije pozicije pred plej-of.

Izabrane vesti

Može biti da je razlog tome karma. Mnogi će reći da se sve u životu vraća i(li) plaća, čak bi i Dža Morant verovatno dao dosta toga da je u situaciji da vrati vreme. Ovako, naučio je (valjda) vrednu lekciju da je teren njegovo prirodno stanište, a da sa rečima nije toliko vešt kao sa loptom.

Jer, otkako je rekao “I’m fine in the West”, tim Tejlora Dženkinsa je pogubio sve utakmice protiv timova sa Zapada. Od Los Anđeles Lejkersa, Finiksa, Sakramenta, Golden Stejta i sad Minesote. Umesto da bude ravnopravan takmac Denveru odjednom je u zaostatku, ekipa Majkla Melouna može malo lakše da diše.

U svlačionici Memfisa je sve veći pritisak, iako je pre otprilike mesec dana, kad su Grizliji bili u velikom naletu, gostujući u jednoj emisiji, na pitanje koga prati u ligi u smislu najvećeg takmaca, lider tima bio haldnokrvan.

Seltikse“, kao iz topa je rekao Dža Morant, posle čega ga je voditeljka podsetila da nije pomenuo nijedan tim sa Zapada, na šta je sjajni šuter uzvratio: „Dobar sam na Zapadu (I’m fine in the West)“.

Sam Morant je i u porazu od Minesote opravdao očekivanja. Ubacio je 27 poena, dodao 11 asistencija, uhvatio deset lopti, ali nije vredelo. Prvi put otkako je u Memfisu Morant je pretrpeo poraz uprkos tripl-dablu. Još jedan dokaz da je ovo timski sport. Prvi sledeći na listi strelaca za Memfis bio je Dilion Bruks sa 17 pona, dok je Minesotu predvodio 21-godišnji Entoni Edvards sa 25.

Nikola Jović je i dalje na listi povređenih igrača Majamija, koji je vezao tri pobede, savladavši Orlando 110:105, najviše zahvaljujući Džimiju Batleru i njegovih 29 poena.


NBA LIGA, REZULTATI I STRELCI

Indijana – Milvoki 131:141

/Tarner 24 – Adetokumbo 41/

Minesota – Memfis 111:100

/Edvards 25 – Morant 27/

Majami – Orlando 110:105

/Batler 29 – Vagner 19/

Oklahoma – Klivlend 112:100

/Gildžus Aleksander 35 – Garlend 31/

Golden Stejt – Toronto 129:117

/Kari 35 – Vanvlit 28/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE



tagovi

NBA ligaMemfisMemfis GrizlisDža Morant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara