©MN Press
©MN Press

Kaunas jedini kandidat za Fajnal for Evrolige

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.11.22. | 13:39

Kako stoje stvari, odustalo se od ideje da se evropski šampion kruniše u Dubaiju

Pojavila se priča u evropskim medijima da bi Fajnal for Evrolige za tekuću sezonu mogao da se održi u Dubaiju. Ipak, prema poslednjim informacijama do toga neće doći. Tako je Kaunas ostao kao jedini kandidat, prenosi grčka Gazeta, a potvrđuje Eurohups.

Generalni menadžer Žalgirisa Paulijus Motiejunas je nedavno otkrio da je litvanski klub aplicirao za domaćinstvo narednog Fajnal fora, ali potom dodao da nema podršku litvanske Vlade.

Izabrane vesti

Drugi najveći grad ove baltičke države nije ranije bio domaćin najveće evroligaške manifestacije, ali je imao iskustva u organizaciji velikih turnira, poput eliminacione faze Evrobasketa 2011. godine.

Gazeta takođe navodi da su se određene agencije uključile u priču kako bi pomogle održavanju Fajnal fora u Kaunasu, kao i da bi glavni grad Viljnus mogao da priskoći u pomoć. Jedan od problema evropske prestonice kulture za 2022. godinu je i sa hotelskim smeštajima i upravo bi tu mogao da pomogne Viljnus, koji je udaljen oko 100 kilometara (procenjuje se oko sat vremena vožnje).

Konačna odluka o tome ko će ugostiti četiri najbolja tima Evrolige za sezonu 2022/23 u borbi za evropsku krunu trebalo bi da padne do kraja meseca.


tagovi

Fajnal forEvroligaKaunasFajnal for EvroligeDubai

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara