Džoel Embid (Foto: AFP)
Džoel Embid (Foto: AFP)

Kavsi posramili Embida i Sikserse, Atlanta uprkos povredama ubedljiva na Floridi, vratio se Fulc (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.12.22. | 03:37

Siksersi bez Tajrisa Meksija i Džejmsa Hardena nemoćni u Ohaju, Hoksi usred utakmice ostali bez Džona Kolinsa i Deandrea Hantera

Visoke ambicije je postavila Filadelfija ove sezone, ali nikako da je krene. Večeras je pretrpela debakl u Ohaju. Klivlend je vodio i 32 razlike i na kraju slavio sa 113:85.

Jasno, nedostajali su četi Doka Riversa, Džejms Harden i Tajris Meksi, ali nisu sebi smeli da dozvole ovako ubedljiv poraz sa Džoelom Embidom u timu. Posle 22 odigrane utakmice Siksersi imaju učinak 12-10, dok je Klivlend nastavio sa vrlo dobrim rezultatima i treći je na tabeli Istoka sa 14 pobeda i osam poraza.

Izabrane vesti

Dominacija Kavsa oslikava se i kroz statistiku. Ubacili su devet trojki više od rivala i to uz odilčnih 51,7 odsto uspešnosti (15/29). Uhvatili 10 lopti više pod obručima (40:30), sakupili 28 asistencija, naspram 19 Filadelfijinih.

Sastav iz Pensilvanije je pružio otpor samo u uvodnoj deonici, da bi domaćin već sredinom drugog kvartala stigao do 20 poena viška i bilo je jasno da se Sikersi neće lepo provesti. Posle uvodnih nekoliko minuta trećeg kvartala, na semaforu je stajalo 80:48 za četu Džej Bi Bikerstafa.

Kavalirse je sa 22 poena predvodio Keris Levert, dok je samo poen manje, uz devet asistencija upisao Darijus Garland. Donovan Mičel je brojao do 18, Evan Mobli do 16, uz osam skokova. Dvocifren učinak upisao je i Ajzak Okoro sa 11 poena, dok je Džedi Osman stao na devet.

Emibd je u poraženom sastavu postigao 19 poena, dok je Šejk Milton dodao 14.

Atlanta je ubedljivo savladala Orlando na Floridi i prekinula seriju od tri vezana poraza. Sastav iz Džordžije je tokom susreta zbog povreda ostao bez Džona Kolinsa i Deandrea Hantera, ali je ipak slavio sa 125:108.

Kolins je proveo 16 i po minuta u igri do povrede članka i za to vreme zabeležio šest poena i sedam skokova. Hanter se ranije povredio, pošto je za sedam i kusur minuta upisao tek dva poena. On je osetio problem sa desnim butnim mišićem. Podsetimo da za Atlantu još u tekućoj takmičarskoj godini nije nastupio Bogdan Bogdanović.

Nije to omelo Hokse da ostvare trijumf protiv jedne od najslabijih ekipa u ligi, a blistao je Tre Jang sa 30 poena i 14 završnih dodavanja. Kada upiše 30 ili više poena i 10 ili više asistencija, Atlanta po običaju slavio. To je bio slučaj četiri puta ove sezone.

Ispratio ga je Dežonte Mari sa 27 poena, dok je i Klint Kapela upisao novi dabl-dabl sa 20 poena i 12 uhvaćenih lopti. Mladi Ej Džej Grifin je dodao 15 poena, dok su Onjeka Okongvu (12 poena i osam skokova) i Džeret Kalver (devet poena i 12 skokova), takođe bili blizu dabl-dabl učinaka.

Kod Orlanda 22 poena Franca Vagnera, dok je prvi pik sa minulog drafta Paolo Bankero upisao 20. Dvocifreni i Terens Ros sa 12, kao i Kol Entoni sa 11 poena. Stariji Francov brat, Moric Vagner susret je okončao sa devet poena, osam asistencija i šest skokova.

Dobra vest za Medžik je da se u tim vratio Markel Fulc i upisao prvi nastup u sezoni (osam poena i četiri asistencije). Bivši prvi pik je zbog preloma nožnog prsta propustio uvodnu 21 utakmicu.

NBA

Četvrtak

Klivlend - Filadelfija 113:85

/Levert 22 - Embid 19/

Orlando - Atlanta 108:125

/F. Vagner 22 - Jang 30/

Boston - Majami U TOKU

Bruklin - Vašington U TOKU

Njujork - Milvoki U TOKU

Minesota - Memfis U TOKU

Nju Orleans - Toronto U TOKU

Oklahoma - San Antonio U TOKU

Denver - Hjuston U TOKU

Finiks - Čikago U TOKU

Juta - LA Klipers U TOKU

04.00: Sakramento - Indijana

04.30: LA Lejkers - Portland



tagovi

Klivlend KavalirsFiladelfija SeventisiksersAtlanta HoksOrlando MedžikDžoel EmbidKaris LevertMarkel FulcTre Jang

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara