(© AFP)
(© AFP)

Kažete frustracija? Mislite ono kad Luka doslovce baca rivale na parket (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.03.23. | 03:47

Dončić može sa Irvingom, koji se ponašao racionalnije u pobedi Dalasa u Indijani

Izgleda da Luka Dončić i Kajri Irving mogu zajedno. Deo senzacionalistički nastrojene javnosti požurio je da konstatuje kako dolazak doskorašnjeg člana Bruklina u Teksas smeta Slovencu, zanemarujući čak i reči bivšeg asa Reala da je frustriran privatnim problemima, a onda je usledio meč sa Indijanom i najbolji igrač Mavsa je zaličio na onog iz najboljih dana.

Još se ne smeje, bar ne vidljivo, ali igra kako je navikao ljubitelje košarke. Na gostovanju u Indijanapolisu bio je najefikasniji pojedinac tima koji je prekinuo seriju od četiri poraza – 127:104. U poslednjih mesec kusur sastav Džejsona Kida nije bio ovako efikasan, još od pobede protiv San Antonija od 26 razlike.

Izabrane vesti

Plus 23 su odgovor kritičarima da Luka i Kajri funkcionišu, iako su Maveriksi od Irvingovog trejda zabeležili čak osam poraza na 11 utakmica. Kao da su se naljutili...

Luka je meč završio sa 25 poena, sedam skokova i šest asistencija. Bilo je u bliskoj prošlosti efikasnijih partija (74 poena u dva vezana meča Šarlotu), ali deluje da se Dončićkome je NBA liga poništila tehničku grešku sa prethodnog meča i omogućila da igra – odavno nije osećao komfornije na terenu. Svedoče o tome dve poteza.

Prvi, kad je doslovce bacio na parket Arona Nejsmita. Mora čovek da se nasmeje...

Drugi, kad je iz delikatne situacije, kad su mu dvojica čuvara bila na leđima, bacio pas u suprotni korner za trojku rukija Džajdena Hardija. Čarobno!

Kad se tome doda da je Kajri Irving delovao racionalno (16 poena, tri skoka, šest asistencija) postaje jasno zašto je Dalas dobio. Koliko je bio podređen timu najbolje se vidi po podatku da je samo dvaput šutnuo za tri poena (jednom pogodio), što znači da je drastično smanjio broj pokušaja, jer je u otkako je došao bilo slučajeva da je probapo po deset ili 11 puta. Protiv Šarlota na minula dva susreta ukupno 14. Sad samo dva.

Moralo je da se završi uspešnije. Posebno ako se ima u vidu doprinos s klupe. Rezervista Džajden Hardi (samo 20 godina) ubacio je 20 poena (četiri trojke) i značajno pomogao Dalasu da zabeleži pobedu koja ga vraća u igru za plej-in.

NBA LIGA, REZULTATI I STRELCI

Detroit – Milvoki 117:126

/Ivi 32 – Midlton 34/

Indijana – Dalas 104:127

/Maturin 26 – Dončić 25/

Njujork – Hjuston 137:115

/Porter 26 – Kvikli 40/

Juta – Finiks 103:117

/Markanen 25 – Buker 24/

Denver – Filadelfija 116:111

/Jokić 25 – Maksi 29/

Portland – Nju Orleans 90:124

/Džonson 20 – Ingram 29/

Sakramento – Minesota 115:119

/Foks 27 - Mekdanijels 20/

Los Anđeles Klipers – Čikago 124:112

/Bartum 24 - Lavin 23/

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE


TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE



tagovi

DalasDalas MaveriksDalas MeveriksLuka DončićKajri Irving

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara