Janis Adetokunbo (Reuters)
Janis Adetokunbo (Reuters)

Kaznena ekspedicija Baksa nastavila misiju, Janisovih rekordnih 15 asistencija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 05:32

Klipersi rutinski savladali Šarlot

Kaznena ekspedicija Milvokija nastavila je svoju misiju. Baksi su noćas zabeležili šesti uzastopni trijumf, a posle pobede nad San Antonijom - 120:11, jedino Atlanta može da se pohvali boljom formom na nivou čitave NBA lige. U poslednjih mesec dana Janis Adetokunbo i saigrači odigrali su 12 utakmica i na tom putu jedino su Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi uspeli da ih savladaju.

Ne možemo reći da San Antonio nije pokušao. U prvom poluvremenu Sparsi u uglavnom vodili, u drugoj deonici imali su čak 14 poena prednosti, ali su uspeli da ih prokockaju do odlaska na veliki odmor. Na pauzi su imali prednost 57:50, a govor tela u trećoj i četvrtoj deonici ukazivao je na to da nemaju nameru da je ispuste.

Izabrane vesti

Janis je razigravao saigrače kao nikada do sada. Meč je završio sa 15 asistencija što mu je lični rekord, a dva skoka falila su mu za osmi tripl-dabl od starta sezone pošto je zabeležio i 26 poena - poenterski učinak koji mu je omogućio zvanje najefikasnijeg košarkaša domaćina. San Antoniju nije pomogao ni 31 poen Vokera, niti 22 Demara Derouzena koji je tome dodao i 13 asistencija.

Baksi su jednostavno bili neumoljivi i u svakoj deonici osim prve prebacili brojku od 31 poena. Postojeća serija pobeda donela im je ozbiljno približavanje drugoplasiranom Bruklinu, odnosno ligeru Filadelfiji. Ako nastave u ovom ritmu, vrlo brzo bi mogli da se nadaju i čelu tabele.

Nešto kasnije na parketu su se našli Los Anđeles Klipersi i Šarlot u duelu koji je ličio na jednosmernu ulicu - 125:98. Klipersi su već na startu zbrabili prednost koju nisu puštali i koja je, kako je meč odmicao, uglavnom rasla. Koliko su kvalitetnu timsku košarku odigrali izabranici Tajrona Lua govori i detalj da je čak sedam košarkaša domaćih okončalo meč sa dvocifrenim brojem poena. Izdvojili su se Pol Džordž sa 21. odnosno Kavaj Lenard sa 17.

----------------------------------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

----------------------------------------------

NBA - REZULTATI

Memfis - Golden Stejt 111:103

/Valančjunas 19 - Pul 26/

Filadelfija - Sakramento 129:105

/Heris 29 - Hild 25/

Milvoki - San Antonio 120:113

/Adetokunbo 26 - Volker 31/

Los Anđeles Klipers - Šarlot 125:98

/Džordž 21 - Bridžis 21/



tagovi

MilvokiJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara