Kendrik Nan (© Start sport)
Kendrik Nan (© Start sport)

Kendrik Nan se požalio na grubu odbranu Olimpijakosa: Grebali su mi tetovaže

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 14:35

Zvezda aktuelnog prvaka Evrope smatra da je igračima Olimpijakosa dozvoljeno da budu i previše agresivni tokom čitave serije grčkog finala

Uspeo je Panatinaikos da produži seriju i izbegne metlu pred svojim navijačima tesnom pobedom u trećoj utakmici protiv Olimpijakosa (83:76). Posle lošije partije u drugom meču, probudio se Kendrik Nan i sa 21 poenom bio najbolji strelac susreta, posle čega se požalio na odbranu ljutog protivnika.

Izabrane vesti

Izvukli su se sa velikim brojem faulova koji im nisu svirani“, istakao je Amerikanac po završetku treće utakmice.

Zanimljivo je da Nan, koji je u proseku u Evroligi beležio 5,6 slobodnih bacanja, na prva dva sustreta nije izveo nijedno. U meču u ponedeljak uveče na liniji za slobodna bacanja stao je četiri puta, a precizan bio tri.

„Večeras je suđenje bilo ravnopravno. Mislim da je to bilo ključno, napadati agresivno znajući da oni ne mogu da ostanu ispred nas u odbrani i zato nas fauliraju. Igrao sam 40 minuta, a oni su toliko bili agresivni da su mi izgrebali tetovaže“.

Bio je američki bek nezaustavljiv u prvom poluvremenu susreta gde je ubacio 18 poena, međutim igrači Olimpijakosa uspeli su da ga u drugom delu uspore, ali to nije bilo dovoljno da pred navijačima Panatinaikosa završe seriju.

Iako je Kendrik Nan imao glavnu ulogu kreatora u većem delu meča, kada se susret lomio, lopta je bila u rukama iskusnog Kostasa Slukasa koji je na kraju i prelomio meč u korist tima Ergina Atamana.

„Ovo su eliminacione utakmice. Odradili smo posao večeras, ali imamo još jednu utakmicu u njohovoj dvorani. Biće to teška utakmica za nas. Znam da oni žele da zatvore seriju kod kuće, ali nećemo dozvoliti da se to desi. Siguran sam da smo spremni da izjednačimo. Da možemo da igramo sutra. igrali bismo“,  istakao je Nan.

Četvrta utakmica finala grčkog prvenstva igra se u četvrtak u dvorani „Mira i prijateljstva“ sa početkom u 20.15h.



tagovi

Kendrik NanKK PanatinaikosKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara