Kendrik Peri (© FIBA.com)
Kendrik Peri (© FIBA.com)

Kendrik Peri: Hvala Nikoli Pekoviću, čast je predstavljati Crnu Goru

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.09.22. | 21:04

Amerikanac iz redova Crne Gore govorio je o svom iskustvu na Evrobasketu posle eliminacije u osmini finala

Kendrik Peri je pokušao je da vodio Crnu Goru ka senzacionalnom preokretu protiv Nemačke. Vezao je 11 poena u čertvrtoj četvrtini, ali više od toga nije mogao. Nemačka je preživela nalet i zasluženo je otišla u četvrtfinale.

"Crveni" su nakon prvih 20 minuta gubili 48:24, u nastavku došli blizu čuda, a Peri pravio šou u Berlinu.

Izabrane vesti

"Nismo dali dovoljno u prvom delu, ali pokazali smo reakciju. Pokazali smo koliko smo jaki, koliko verujemo jedni drugima. Igrao sam u timovima, koji su nakon minus 20 na kraju gubili sa 30 razlike, a ovaj tim nije to dozvolio. U ovakvom ambijentu, protiv ovakve ekipe pokazali smo da vredimo. Došli smo na jedan posed. Možemo da budemo ponosni kako smo predstavili Crnu Goru", kazao je Peri za TVCG, a potom dodao:

"Iskreno, nikada nisam očekivao da ću biti deo ovakvog događaja. Počastvovan sam što sam bio deo ekipe. Hvala federaciji, hvala Nikoli Pekoviću jer su odabrali baš mene. Čast je bila predstavljati državu kao što je Crna Gora".

Na pitanje zašto je Crna Gora odigrala najslabijih 20 minuta, sjajni plej je odgovorio:

"Možda smo bili malo nervozni na početku, nismo pogodili neke šuteve, a dali smo im dosta prostora u odbrani. Moguće da nas je značaj meča usporio".

Ukupan utisak je veoma dobar, Crna Gora je na mala vrata ušla na Eurobasket, umesto suspendovane Rusije, a pokazala da joj je tu mesto.

"Borili smo se jako, znamo svi kako smo došli na Evrobasket, ali smo pokazali da smo zasluženo tu. Nisam neko ko se zadovoljava tako lako, želeo sam više, bili smo i blizu. Ovo je bilo sjajno iskustvo i za mene i za ceo tim", rekao je Peri.


tagovi

košarkaška reprezentacija Crne GoreKendrik Peri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara