Rej i Kroford (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Rej i Kroford (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Kendrik Rej sa 27 poena zatrpao Split, Igokea vezala treću pobedu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 19:00

Klub iz Laktaša preživeo teško gostovanje u Gripama

Igokea je već posle četiri kola istakla najozbiljniju kandidaturu za doigravanje. Posle Mege u Beogradu i Borac Mozzarta kod kuće, Igokea je u Maloj dvorani Gripe odnela treću uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju potvrdio da će i ove godine biti najozbiljniji takmac glavnim konkurentima za titulu i da sa ekipom Dragana Bajića neće biti šale.

Ako je Mornarov kapitalac Deron Rasel, onda je bez ikakve sumnje to Kendrik Rej u redovima Igokee. Najbolji igrač sastava iz Laktaša nastavio je sa igrama u vrhunskoj formi čime je ponovo direktno uticao na pozitivan ishod. Splitu je u pobedi rezultatom 77:68 (15:12, 20:21, 22:18, 20:17) ubacio 27 poena uz četiri trojke (4/10) na šta je podelio još šest asistencija za indeks 28. Da nije bilo one partije za zaborav protiv Mornara na otvaranju sezone, nekadašnji košarkaš Makabija iz Tel Aviva definitivno bi bio među liderima prvenstva po poenima. To nikom neće biti važno nastavi li Rej da pruža ovakva izdanja u nastavku sezone.

Izabrane vesti

Tesan je bio susret u Gripama. Gosti jesu veći deo susreta držali rezultat i kontrolu utakmice u svojim rukama, ali zahvaljujući minijaturama Šenona Šorta, te Dominika Mavre i Lovra Runjića Split nije dozvoljavao protivniku da se ozbiljnije odlepi sve do starta poslednje četvrtine. Upravo je Rej vezanim pogocima, prvo iz skok šuta, onda i polaganja doveo Igokeu do prvog i jedinog dvocifrenog vođstva na meču (63:52), no čak ni tada gostima nije bila potpuno sigurna pobeda.

Išao je Split na sve ili ništa i vezao šest poena čime je prišao na pet poena zaostatka, ali dalje od toga nije mogao. Trojka Brajanta Kroforda uz pet minuta na semaforu odbila je poslednji nalet domaćina, mada se u sledećih nekoliko napada igralo koš za koš. Presudni trenutak utakmice dogodio se na dva i po minuta do kraja. Šorter je odigrao lošu odbranu na Reju zbog čega je zaradio peti faul, a onda i tehničku zbog reakcije. Rej je pogodio slobodno bacanje, a onda dodatni napad začinio trojkom i to je bio kraj svih nadanja za Split.

U pobedničkom sastavu 14 poena Dešona Stivensa uz 10 skokova i pet asitencija, Kroford je skupio 10 poena i četiri dodavanja. Split je predvodio Šorter sa 18 poena, od čega 12 u prvom poluvremenu. Imao je još osam uhvaćenih i četiri podeljene lopte. Mavra je ubacio 13 poena uz sedam asistencija,a Runjić 11 poena.

Split ostaje u grupi timova bez pobede u dosadašnjem toku sezone, Igokea juri vrh.

ABA LIGA, 4. KOLO

Subota:

Budućnost - Cedevita Olimpija 80:74

/Kaba, Bot 18 - Adams 20/

MZT - Studentski centar 92:79

/Kefi 22-Tasić 17/

Nedelja:

Mega - Cibona 93:100 posle produžetka (91:91)

/Grbović 17 - Bundović 28/

Split - Igokea 68:77

/Šorter 18 - Rej 27/

21.00: Borac Mozzart - Zadar

Ponedeljak:

18.00: (1,10) Crvena zvezda (23,0) FMP (7,50)

21.00: (5,00) Mornar (19,0) Partizan Mozzart Bet (1,20)



tagovi

IgokeaKK SplitKendrik RejŠenon ŠorterABA ligaJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara