Kevin Durant i njegove Najki patike (©AFP)
Kevin Durant i njegove Najki patike (©AFP)

Kevin Durant potpisao doživotni ugovor sa kompanijom Najki

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 09:50

As Finiks Sansa postao tek treći igrča u istoriji sa takvom saradnjom

Izrastao je Kevin Durant u jednu od najvećih košarkaških zvezda na svetu, kada se jednog dana bude penzionisao ostaće upamćen kao vrhunski strelac, jedan od najboljih koje je NBA liga videla. Sada je sigurno da će i kada bude stavljao tačku, okačiti Najki patike o klin, pošto je sa čuvenim proizvođačem opreme potpisao doživotnu saradnju.

On je tako postao tek treći igrač u istoriji sa takvim ugovorom, posle Majkla Džordana i Lebrona Džejmsa.

Izabrane vesti

Durantova saradnja sa Najkijem datira još od 2007. godine, a dosad su zajedno pustili u prodaju 15 različitih originalnih patika. Uskoro će se u ponudi naći i 16 par sa njegovim potpisom.

"Kada sam prvo potpisao za Najki, nisam mogao ni da sanjam koliko daleko će dogurati naše partnerstvo. Odradili smo sjajan posao na kreativnom i filantropskom planu. Putovali smo zajedno svetom i napravili posao koji će večno trajati. Uzbuđen sam zbog budućnosti i počastvovan što sam u probranom društvu sa ovim ugovorom", rekao je Durant.

Doživotna saradnja uključuje obuću, odeću, a nastaviće Najki i Durant da sarađuju i na otvaranju novih terena u zajednicama širom sveta, kroz Durant Fondaciju i Kevinov program za razvoj mladih sportista, Tim Durant.

"Kao jedan od najboljih košarkaša na svetu, Kevin Durant je bio važan deo Najki porodice prethodnih 16 godina. Radujemo se što ćemo zajedno nastaviti da služimo budućim generacijama sportista", rekao je Džon Slašer iz kompanije Najki.

Finansijski detalji ugovora nisu otkriveni, jedino je poznato da je Durant, makar donedavno, inkasirao oko 40.000.000 dolara na ime sponzorskih ugovora, prema Forbsu.

Dvostruki NBA šampion je u februaru prešao iz Bruklina u Finiks, a sa Sansima je eliminisao Los Anđeles Kliperse u prvoj rundi plej-ofa i zakazao megdan sa Nikolom Jokićem i Denver Nagetsima u polufinalu Zapadne konferencije.


tagovi

Kevin DurantNajkiFiniks SansMajkl DžordanLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara