Kevin Panter (©Starsport)
Kevin Panter (©Starsport)

Kevin Panter: Blagosloven sam, srećan i uzbuđen, želim da osvajam titule

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 16:01

Američki košarkaš izuzetno motivisan na startu priprema pred prvu sezonu u dresu Partizana

Košarkaši Partizana su krenuli sa pripremama za novu sezonu - prvu od povratka Željka Obradovića na klupu tima. Na prozivci se pojavilo i prvo pojačanje u drugom mandatu trofejnog srpskog stručnjaka - sjajni američki košarkaš Kevin Panter. Bivši igrač Crvene zvezde je za Mozzart Sport otkrio da nije imao dilemu kada je stigao poziv crno-belih, kao i da u novom klubu želi da osvoji što je više moguće titula.

Posle izuzetne sezone u dresu Olimpije Milano, sa kojom je stigao i do Fajnal fora Evrolige, Panter je odlučio da napusti elitno takmičenje, kako bi bio deo nove, ambiciozne generacije srpskog velikana. Na samom početku novog poglavlja u svojoj karijere, 28-godišnji košarkaš deluje veoma motivisano.

Izabrane vesti

"Blagosloven sam, to je sve što mogu da kažem. Blagosloven i uzbuđen".

Posle Pantera, pojačanja su se nizala kao na traci. Najpre je stigao njegov saigrač iz Mediolanom foruma Zek Ledej, a zatim su ugovore sa crno-belima parafirali i Aleksa Avramović, Rodions Kuruc, Dalas Mur i Alen Smailagić. Amerikanac je, poput navijača Partizana, izuzetno zadovoljan kvalitetom ekipe koja se okupila u Beogradu.

"Srećan sam i uzbuđen. Ekipa dobro izgleda. Jedva čekam da počnemo".

Ne krije i da je glavni razlog za njegov dolazak Željko Obradović. Srpski stručnjak ga je lično ubedio da se obaveže na vernost Partizanu. Telefon je zazvonio, a sa druge strane se začuo glas devetostrukog šampiona Evrolige. Takav poziv ne možete okončati sa negativnim odgovorom.

"Bilo je sjajno. Svi u Evropi znaju ko je on. Kada vas on želi i kada imati priliku da izgradite nešto novo, to me je nateralo na razmišljanje i nisam mogao da kažem ne".

S ozbirom da je već igrao u Beogradu, kada je branio boje najvećeg rivala crno-belih, upoznat je i sa slavnom istorijom Partizana. Kada na to dodate priliku za saradnju sa Obradovićem, nemate o čemu da razmišljate, tvrdi Panter.

"Svi znamo da Partizan ima veliku istoriju. Ovde sam došao zbog trenera i njegove vizije. Partizan je svakako klub sa velikom tradicijom i nisam imao dilemu".

Šta trofejni stručnjak očekuje od svog prvog pojačanja?

"On samo želi da budem svoj. Nismo još krenuli sa treninzima, ali samo želi da budem ono što jesam i da budem pravi saigrač".

Raduje se susretima sa Crvenom zvezdom i uživa u atmosferi koju stvaraju navijači večitih rivala.

"Bez sumnje. Jedva čekam, uzbuđen sam i spreman".

Kakve su mu ambicije u crno-belom dresu?

"Želim da osvojim što je više moguće titula. To je glavni cilj - da pobeđujemo što više".



tagovi

Kevin PanterŽeljko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara