Foto: Starsport
Foto: Starsport

Obradović održao prozivku: Raduje me što se i rivali pojačavaju, uživaće svi koji vole košarku

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.08.21. | 18:39

Partizan zvanično krenuo sa pripremama za novu sezonu

Nedelju dana nakon što je stručni štab Partizana počeo rad sa najmlađim članovima prvog tima i zvanično su počele pripreme košarkaša crno-belih. Pod komandom novog stratega igrači beogradskog kluba održali su prozivku, a tom prilikom Željko Obradović je izneo očekivanja.

Izabrane vesti

"Počeli smo pre sedam dana da radimo sa ovom decom, a sad su nam se priključili i nešto stariji igrači. Veoma sam zadovoljan odnosom prema treningu i generalno ponašanjem igrača. Plan i program su već poznati, sutra krećemo na Zlatibor gde ćemo biti 12 dana i u tom periodu ćemo pokušati da napravimo dobru atmosferu, da još malo proverimo mogućnosti igrača i upoznamo se, ja njih i oni mene i da krenemo sa prijateljskim utakmicama. Napravili smo solidan plan što se tiče uigravanja i kontrolnih duela. Očekuje nas turnir u Opatiji, dve prijateljske utakmice, po jedna u Kragujevcu i Beogradu, turniri u Istanbulu i Atini. Igraćemo protiv dobrih protivnika, evroligaških ekipa i te provere bi trebalo da nam pomognu da shvatimo dokle smo stigli i šta je najbitnije da popravimo u igri. Prijateljske utakmice će biti najbolje merilo rada", rekao je iskusni strateg.

Put letnje baze sutra će krenuti 15 košarkaša, a na spisku putnika neće biti odsutni Mur i Pejdž, kao ni Mozli kojem predstoje dodatna ispitivanja.

"Odlučio sam da svi koji su bili sa nama tokom prethodnih nedelju dana idu sa nama na pripreme, a tamo ćemo odlučitidalje korake u vezi toga ko bi od njih zaista mogao da bude deo ove ekipe, a za koga je bolje da nastavi da igra negde. Smatram da je za mlade igrače važno da igraju. Imamo situaciju u timu da neki igrači neće moći da nastave da rade sa nama, ali smo usresređeni na raspoložive snage. Ovo je odlična grupa, pridružiće nam se igrači u narednom periodu i očekujem da za deset dana budemo kompletni".

Uvodni period priprema biće prilika da se igrači i sručni štab bolje upoznaju, a najbliži Obradovićevi saradnici biće Vlada Androić, Hoze Marija Iskierdo, Bogdan Karaičić i Aleksandar Matović.

"Neke igrače sam prvi put video, tek smo se pozdravili, a tek na Zlatiboru nas očekuje da razgovaramo, družimo se i ulazimo u ono što nas čeka ove sezone. Zna se šta je obaveza svakog igrača, naročito onih koji dolaze u Partizan. I ne samo igrača, već i svih nas u klubu. Svesni smo svega što se od nas očekuje, a ono što bih ja voleo je da svak od nas da svoj maksimum. Za koliko će to biti dovoljno, videćemo. Ne treba da žurimo, već da radimo mirno. Uvek u sportu postoji nešto što se zove pritisak, ali navikli smo na to, makar ja".

Neizbežan je bio i osvrt na rivale i činjenicu da na dovođenju pojačanja vrlo ozbiljno rade i Crvena zvezda, Budućnost i ostali članovi ABA lige.

"Svakog od nas teba da raduje činjenica da će liga biti kvalitetna, da se ekipe pojačavaju. Želim svima sve najbolje i da ljudi koji vole košarku uživaju. Nadam se da će biti i navijača, ali nas očekuje zanimljivo prvenstvo", rekao je Obradović.

gallery



tagovi

Željko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara