Kevin Panter (©Starsport)
Kevin Panter (©Starsport)

Kevin Panter: Igrao bih za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.10.22. | 08:33

Ima srpski pasoš i kapitensku traku u Partizan Mozzart Betu, a ne bi se bunio ni da dobije poziv selektora Svetislava Pešića

Došlo takvo vreme – kvalifikacioni mečevi ponekad su teži nego oni na samim turnirima, jer ni selektori najboljih košarkaških zemalja ne znaju na koga će sve moći da računaju. Već neko vreme se zbog toga polemiše o potencijalnom pozivanju stranaca u dres Srbije i mada bi takav potez u našoj zemlji imao protivnika više nego u bilo kom drugom delu Evrope, osim možda u Litvaniji, tema je i dalje na stolu. A Kevin Panter, novopečeni kapiten Partizan Mozzart Beta, u intervjuu za Večernje novosti otvoreno priznaje: vrlo rado bi prihvatio poziv da zaigra za Orlove.

Istina, nije Panter sam nametnuo tu temu i nije da se nudi Svetislavu Pešiću, ali...

Izabrane vesti

Razvio sam poseban odnos sa ovom zemljom. Iskreno, stvarno volim Srbiju, dobio sam pre nekog vremena i pasoš“, počeo je američki bek priču za Novosti.

A onda konkretno o mogućnosti – za sada još dalekoj – da zaista i dobije ponudu da postane prvi stranac u istoriji srpske reprezentacije.

Čuo sam pojedina nagađanja da bi to moglo da se desi. Ako poziv zaista stigne, otvoren sam za tu mogućnost. Svakako da bi mi to smanjilo slobodno vreme između sezona, ali to je prilika koja se dobija jednom u životu. Bio bih prvi Amerikanac u istoriji srpskog nacionalnog tima i rado bih se odazvao“, istakao je Panter.

Uz napomenu da o tome nije previše razmišljao, jer ponude još nema, a posle dobijanja kapitenske trake u Partizan Mozzart Betu sav Panterov fokus je baš na crno-belima.



tagovi

Kevin PanterKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara