""
""

Kića: Ovde se diše drugi vazduh, nije isti kao u centru ili pored Morave; Duda: Veliki gest kompanije MOZZART; Žoc: Čekao sam po tri sata da dođem na red...

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.08.17. | 21:25

Legendarni asovi srpske košarke posle otvaranja renoviranog terena Želovo...

Dragan Kićanović presekao je 50. MOZZARTOVU plavu traku i otvorio renovirano igralište čačanskog Železničara koje se od večeras i zove njegovim imenom! Tim povodom ponovo su se na poularnom Želovu našli Dušan Duda Ivković, Željko Obradović, i sam Kićan, kako su ga Čačani oduvek od milja zvali.
"Puno je emocija, kada je neko rođen ovde, odrastao, jer sećanja neumitno naviru. Hvala kompaniji MOZZART, koja zna da naš Žele i Čačak ovo zaslužuju. Ovde se diše drugi vazduh, nije isti kao u centru ili pored Morave... Ovde pored železničke stanice je sve bilo drugačije, a ne zaboravljam da sam nedaleko odavde i rođen. Tako je bilo, život me je odveo daleko, a sve zahvaljujući Prevu Vučićeviću koji nam je bio košarkaški otac sa Želovog", rekao je Dragan Kićanović nakon svečanog otvaranja terena i programa koji je kompanija MOZZART posebno osmislila i darovala Čačanima u slavu košarke i humanosti.

Izabrane vesti

Kažemo humanosti, jer je na Želovom, od večeras i zvanično Kićanovom terenu, održano takmičenje u šutiranju trojki. Princip je bio jednostavan: jedna trojka – 10.000 dinara za porodilište čačanske bolnice! Pogođeno je 13 puta van linije 6,75, ali MOZZART na kraju ipak nije brojao pogotke! Svih 500.000 dinara, donirano je za mesto gde u Čačku "rode sleću", baš kao da je pogođeno svih 50 trojki.
“Gest kompanije MOZZART u teškim vremenima za sport, sigurno je važan, veliki i poseban. To ne sme da se zaboravi, a ja sam oduvek bio ne samo drag gost, već i često prisutan na mnogim dešavanjima u ovom gradu. U istoriji Žela, meni je bitno to što sam za prijatelja imao Preva Vučićevića. Srećan sam i što je Dragan Kićanović dobio tu čast da se ovaj kultni teren nazove njegovim imenom. Kiću sam imao sreću i da treniram, kao i da postanemo nerazdvojni prijatelji. Želim veliki uspeh Železničaru i svih čačanskim klubovima”, rekao je legendarni Duda Ivković.

Igralo se na Želovom i danas! Revijalna utakmica između KK Železničar i KK Borac bila je ono za čim je Čačak oduvek žudeo. Tako se danas zavrtelo košarkaško kolo na prepunom terenu koji je u trenu oživeo sve one slavne dane kojih se setio i Željko Obradović.
“Osećam se uvek fenomenalno u svom gradu. Ovde sam dolazio da igram čak i onda kada sam bio prvotimac Borca. Kada smo gubili, čekali smo na teren i po dva, tri sata. Jako, jako mi je drago što je ovaj teren poneo ime po Draganu Kićanoviću koji je bio moj idol. Sećam se njegovih igara na Evropskom prvenstvu u Barseloni 1973... Tada sam hteo da budem kao Kićan, ali sam zapravo bio daleko od toga", poručio je najtrofejniji trener Evrope - Željko Obradović.

Ovakav događaj morao se i dodatno nagraditi, pa je MOZZART podelio potpisane košarkaške lopte. Bilo je tu još iznenađenja, a o tome će biti još reči narednih dana...

PIŠE: Đurđe Mečanin


tagovi

100 terena za jednu igruČačakDragan KićanovićDušan Duda IvkovićŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara