Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

Kingsi bolji od Voriorsa uz zvuk sirene, Kari podešava nišan za start sezone, Bjelica skroman (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 06:38

Karijevih 29 poena zasenila trojka za pobedu u režiji Kajla Gaja

Triler završnica u kontrolnom, može se reći i komšijskom odmeravanju snaga. Dva rivala iz Kalifornije, Sakramento i Golden Stajt testirli su mogućnosti u međusobnom duelu u Golden 1 centru, gde su Kingsi prvo dozvolili rivalu da pred kraj meča nadoknadi minus koji je u jednom trenutku iznosio 17 poena, da bi zatim uz zvuk sirene slavili trojku Kajla Gaja koja im je donela pobedu – 114:113.

Treća kontrolna utakmica za Sakramento Kingse, treći nastup za Nemanju Bjelicu pred start nove NBA sezone. Ostao je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde drugi put na jednocifrenom košgeterskom učinku, dok je sastav iz Kalifornije je posle poraza i pobede nad Portlandom, zabeležio drugi trijumf u pripremnim utakmicama. Dominirali su Kingsi u drugoj i trećoj deonici, imali velikih plus 17 u jednom momentu tokom treće četvrtine. Voriorsi da tope zaostatak i nisu se smirili dok nisu preokrenuli tri i po minuta pre kraja. Međutim, vrlo brzo su bacili u vodu sve što su gradili prethodnih petanaestak minuta. Slomio ih je momak koji je 2019. godine izabran u drugoj rundi NBA drafta. Driblao je Gaj u poslednjih šest sekundi, fintirao šut, a potom odapeo pobedničku trojku i doneo pobedu ekipi za koju nastupa Nemanja Bjelica.

Izabrane vesti

Srpski košarkaš nije uzeo veliki broj šuteva iz igre, pa je za 20 minuta na parketu doprineo trijumfu Kingsa sa pet poena, šest skokova i tri asistencije. Prethodno je u prvom od dva meča protiv Trejl Blejzersa sakupio zbirno 14 poena, 13 skokova i tri asistencije.

Statistički gledano, prvo ime susreta bio je Stef Kari sa 29 poena. Posle skromnih 2/7 za tri poena protiv Denvera, plejmejker Voriorsa ispalio je 13 trojki, a pet lopti prošlo je kroz obruč. Uz to, imao je briljantan početak utakmice postigavši 11 od prvih 15 poena svog tima. Polako Kari podiže procente šuta (završio meč na 52,4% iz igre) i namešta nišan za start sezone do kojeg je ostalo manje od nedelju dana.

 

NBA, rezultati (pripremne utakmice)

Sakramento - Golden Stejt 114:113

Filadelfija - Boston 108:99

Hjuston - San Antonio 112:98


tagovi

NBA ligaSakramento KingsGolden Stejt VoriorsStef KariNemanja Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara