Foto: AFP
Foto: AFP

Kingsi uništili Voriorse, Tompson igrao pola sata – bez postignutog poena

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 06:48

Iskusni as Golden Stejta gađao 0/10 iz igre u ubedljivom porazu u Sakramentu – 94:118

Sakramento Kingsi su na izuzetno dominantan način savladali Golden Stejt Voriorse na svo parketu, pa će se protiv Nju Orleans Pelikanse boriti za plasman u plej-of – 118:94.

Meč je obeležio Kigen Mari, koji je postigao osam trojki iz 13 pokušaja i meč okončao sa 32 ubačena poena. Ipak, najviše će se pričati o neslavnom rekordu Kleja Tompsona. Iskusni as Voriorsa na terenu je proveo nešto manje od 32 minuta, ali nije uspeo da se upiše u strelce. Šutirao je 0/10 iz igre, uz šest promašenih trojki. Imao je četiri skoka i jednu asistenciju.

Izabrane vesti

Sakramento je praktično čitavu utakmicu bio u prednosti, a u poslednjoj deonici je u nekoliko navrata dostizao maksikmalnih 26 poena prednosti. Pored Marija, izuzetno zapažen je bio i Dieron Foks sa 24 poena, Barns je ubacio 17, a Sabonis 16, uz 12 skokova.

Kod indisponiranih Voriorsa jedino je Stef Kari bio na nekom zadovoljavajućem nivou sa 22 poena, dok su Kuminga i Mudi ubacili po 16.

Pomenuti Klej Tompson je bio vidno razočaran nakon meča, delovalo je kao da je ljut zbog sopstvene nemoći da promeni nešto na parketu, pa je za njegovu ekipu sezona neslavno završena.

Pobednik okršaja između Nju Orleansa i Sakramenta će zauzeti startno mesto broj osam u plej-ofu Zapada u ići na megdan prvoplasiranoj Oklahomi.

REZULTATI:

Nju Orleans - LA Lejkers 106:110

/Vilijamson 40 - Džejms 23/

Sakramento - Golden Stejt 118:94

/Maru 32 - Kari 22/


tagovi

Klej TompsonGolden Stejt VoriorsSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara