""
""

Kini ne prija Srbija na „+40“! Orlovi s pola gasa protutnjali do finala, ali alarm se uključio zbog Raduljice...

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.08.15. | 22:18

Orlovi zabeležili ubedljivu pobedu u polufinalu tradicionalnog pripremnog turnira "Ačibadem Trofej Beograd", dok je prvi centar Srbije doživeo jak udarac u nos, posle kojeg je bilo i krvi...

Brzo, sigurno, efikasno. Sa pola gasa i bez mnogo utrošene energije košarkaška reprezentacija Srbije odradila je prijateljski susret sa selekcijom Kine i utabala put ka dostizanju forme najvišeg stepena za Evropsko prvenstvo, čiji početak se neumorno bliži. Šampionat je blizu, a još bliži momenat kada će košarkaška javnost biti upoznata sa listom "12 Veličanstvenih", koji će Srbiju pokušati da odvedu do medalje, ili bar do kvalifikacija za Olimpijske igre - 95:55 (19:15, 28:4, 28:11, 20:25).

Izabrane vesti

Mnogo više od same igre i svih taktičkih zamisli koje Orlovi jesu ili nisu sproveli u delo tokom 40 monotonih minuta, kompletan stručni štab sigurno će zabrinuti povreda Miroslava Raduljice, koji je posle jednog nezgodnog kontakta sa protivničkim centrom zadobio opasan udarac u nos, posle kojeg je počela da lipti krv, a medicinski tim je gotovo deset minuta pokušao da sanira štetu. Ipak, u ovom trenutku nije poznata ozbiljnost same povrede, odnosno da li je stameni centar doživeo frakturu nosa ili ne.

U utakmici bez previše žara i napetosti selektor Aleksandar Đorđević odlučio je da na parket Kombank Arene pošalje 14 igrača,  od kojih su svi dobili priliku da zaigraju, dok su kraj klupe ostali Stefan Pot, Bogdan Bogdanović i Dragan Milosavljević, koji i dalje nije odigrao ni jednu pripremnu utakmicu do sada. S druge strane, svoj prvi nastup posle velike reprezentativne pauze uknjižio je i Zoran Erceg, koji je odigrao nešto manje od deset minuta i za to vreme ubacio tri poena (sve sa linije slobodnih bacanja). Logično, bilo je primetno da srpskom krilnom centru nedostaje vreme na samom parketu kako bi se uigrao. 

Na opšte oduševljenje košarkaške publike i same struke okupljene oko selektora Đorđevića, kapiten Miloš Teodosić je danas imao 20 minuta i od prvog momenta osetilo se koliki značaj samoj igri daje vrsni plejmejker moskovskog CSKA.

Reprezentacija Kine, koja je u polupraznoj Areni imala sasvim solidnu podršku svojih sunarodnika, pokazala je da je po kvalitetu u ovom trenutku daleko iza energičnih Orlova, pošto je konkurentan takmac bila samo tokom prvih deset minuta. Ali, čak ni u tom vremenskom periodu vođstvo domaćeg sastava nije se dovodilo u pitanje, uprkos tome što je Lin Že Vang bio dobro raspoložen. Međutim, u nastavku susreta puleni selektora Gong Lu Vinga upali su u potpunu igračku apatiju, te su za kompletnu drugu i pola treće deonice ubacili tek šest poena. U istom vremenskom periodu Orlovi su ubacili čak 41 koš, pa je pitanje pobednika unapred bilo rešeno. 

U timu Srbije svi igrači upisali su se u listu strelaca, a najefikasniji bio je Raduljica sa 14 poena. Vrlo dobru rolu imao je i Nemanja Nedović, koji je meč završio sa 10 poena, po četiri ukradene lopte i asistencije i dva skoka. Štimac je ubacio devet, Dangubić osam, a Teodosić, Simonović, Kalinić i Kešelj po sedam koševa. Na drugoj strani Vang je bio jedini igrač sa dvocifrenim učinkom i ubacio je deset poena.

Srbiju već u nedelju od 20.30 čeka novi susret sa Rusijom u borbi za trofej, dok će Kina od 18 časova igrati protiv Venecuele. 

U iščekivanju izveštaja o ozbiljnosti Raduljičine povrede...

SRBIJA - KINA 95:55 (19:15, 28:4, 28:11, 20:25)

Dvorana: Kombank Arena

Gledalaca: oko 6.000

Sudije: Uroš Obrknežević, Vladimir Jevtović, Radoš Arsenijević

SRBIJA: Teodosić 7, Simonović 7, Bjelica 3, Marković 4, Kalinić 7, Kešelj 7, Raduljica 14, Erceg 3, Štimac 9, Mitrović 4, Nedović 10, Dangubić 8, Kuzmić, Milutinov.

KINA: Liu, Sui, T. Žao, Žai 2, Ding, Ji 5, Vang, G. Li 10, K. Žou 8, M. Li 9, Zou 4, P. Žou 4, Đ. Žao 1.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran ErcegTrofej Beograda 2015Nemanja NedovićMiroslav RaduljicaMiloš Teodosićkošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija KineAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara