Upao u zamku: Nando De Kolo
Upao u zamku: Nando De Kolo

Klasičan nokaut! Uniks tukao CSKA drugi put u sezoni

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.04.19. | 20:26

Ekipa iz Kazanja zabeležila vrednu pobedu u Moskvi - 83:73

Uniks je šokirao CSKA i u Moskvi i naneo mu četvrti poraz u regionalnoj VTB ligi. Ekipa grčkog trenera Dimitrisa Prifitisa bila je spretnija i koncentrisanija u uzbudljivom finišu od tima njegovog zemljaka Itudisa i stigla do ubedljivog trijumfa od 83:73.

Armejcima je presudila mini-serija gostiju od 8:0 u poslednja tri minuta, a tačku na meč stavio je Ponkrašov trojkom o tablu tačno minut pre završetka utakmice. CSKA je čitavo drugo poluvreme proveo jureći prednost gostiju iz Kazanja i uspeo je da povede na polovini četvrte četvrtine, ali ne i da izdrži tempo do kraja.

Izabrane vesti

Uniks je bio bolji. Iako su timovi bili izjednačeni u skokovima (29:29) gosti su imali više asistencija (25:11) i manje izgubljenih lopti (10:15), pa su zasluženo upisali vrednu pobedu. Košarkaši Uniksa su i drugi put u sezoni uzeli meru CSKA (bilo je 71:68 u prethodnom duelu), a ako pobede u dve zaostale utakmice koje imaju u odnosu na Armejce mogu i kao prvi da uđu u plej-of na kraju regularnog dela.  

Najefikasniji u redovima gostiju bio je Džamar Smit sa 15 poena, dok su Melvin Eđim i Moris Ndur ubacili po 13.

Kod Armejaca Nando De Kolo je postigao 20 poena, a pored njega dvocifren je bio samo još i Serhio Rodrigez koji je ubacio 11 koševa.

VTB LIGA - 21. kolo

CSKA - Uniks 73:83
/De Kolo 20 - Smit 15/

Lokomotiva - Himki 83:87
/Kulagin 21 - Majki 20/

Foto: Reuters


tagovi

CSKA MoskvaKK HimkiNando De Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara