Košarkaši Partizana (©MN Press)
Košarkaši Partizana (©MN Press)

Klasik koji Partizan ne sme da ispusti

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.11.20. | 10:24

Cibona ove sezone ne blista, a crno-beli su imali dovoljno vremena da se spreme za duel koji se igra od 17 časovau dvorani Dražen Petrović

Partizan nije igrao protiv Venecije u Evrokupu i to možda na kraju krajeva i nije loše po crno-bele.Umesto utakmice, košarkaši Partizana su imali duplu dozu treninga, kako bi se što bolje pripremili za regionalni klasik protiv Cibone koji se igra od 17 časova. Deluje da su crno-beli veliki favorit i da ne bi smeli da ispuste pobedu na ovom jadranskom klasiku.

Crno-beli su imali malo više vremena da se spreme za meč protiv Cibone zbog celokupnog razvoja situacije u Evrokupu, te malo više vremena da rade sa novim trenerom Sašom Filipovskim koji je tek nedavno seo na klupu. Partizan će i ovoga puta igrati bez Vila Mozlija, te bez Ognjena Jaramaza koji su povređeni.

Izabrane vesti

Može se reći da je Filipovski imao sreće da mu prve dve utakmice u ABA ligi budu malo lakše, Zadar i sada Cibona nisu veliki zalogaji, radi se možda i najslabijim timovima ove sezone u ligi, tako da bi sve osim pobede Partizana bilo i iznenađenje i nedopustivo po Parni valjak.

Partizan igra odlično u poslednje vreme protiv Cibone, dobio je osam poslednjih utakmica, tako da se isti epilog očekuje i ovoga puta.

Cibona ima dobrog, iskusnog trenera, koji veoma dobro radi svoj posao. U ekipi imaju mnogo mladih i perspektivnih igrača. Igraju vrlo brzu košarku, u napadu koriste mnogo pik end rol sa velikom širinom. Poštujemo ih i spremamo se maksimalno za njih, sa velikim oprezom i koncentracijom“, poručio je Filipovski.

Znaju i u redovima Cibone šta ih čeka, te da je Partizan pod novim trenerom željan trijumfa. O tome je pričao i Ivan Velić.

"Očekuje nas izrazito težak protivnik. Ekipa Partizana je pravljena za sam vrh ABA lige i Evrokupa. Uz Zvezdu, Budućnost i Cedevitu Olimpiju su najveći favoriti za osvajanje regionalne lige. Ušli su u sezonu dosta slabo, imali su nekoliko neočekivanih poraza i to je rezultiralo smenom trenera. S obzirom na te okolnosti očekujem agresivan i jak Partizan i naš će cilj biti da odgovorimo fizički na tu agresiju i na njihova tela koja su za veći nivo košarke. Nadam se da uz timsku igru i agresivan pristup, prvenstveno u odbrani, možemo igrati otvorenu utakmicu. Oni su u stanju ‘opšte mobilizacije’ tako da će biti teško, ali verujem da ćemo moći odigrati dobru utakmicu i parirati im i jasno, ako nam se ukaže prilika da ćemo uzeti tu pobedu", rekao je Velić.

I upravo to što je trener Cibone rekao za "stanje opšte mobilizacije" kod Partizana je svakako u pravu. Partizan zbog svega što sledi, a to su teški dueli protiv Uniksa i Huvetuda, ne bi smeo da propusti ovu šansu da dođe do brejka i da raspoloženje ekipe digne na viši nivo.

O narednoj utakmici govorio je i Nemanja Dangubić koji je protiv Zadra u prošlom kolu odigrao jako dobro.

"Veoma važna utakmica je pred nama. Cibona ima mladu ekipu, koja shodno tome igra veoma brzo i ume da bude jako nezgodna kada utakmica uđe u ritam koji im odgovara. Mi smo imali nenadanu pauzu u Evrokupu koju smo iskoristili za trening i pripremu sutrašnje utakmice. Verujem da uz dobru i koncentrisanu igru možemo da se u Beograd vratimo sa pobedom", rekao je Dangubić.

Jasno je Ciboni da Partizanu mnogo znači ova utakmica posle promene trenera. O tome je pričao i Ivan Novačić.

"Partizan dolazi razigran dolaskom novog trenera. Mi moramo pokazati agresivnost više i što više budemo u egalu, imamo veće šanse za pobedu. Oni su u sezonu ušli slabije nego što su očekivali, imaju tek jednu pobedu više od nas i ako nam odbrana bude na nivou, mislim da ćemo imati svoju šansu", rekao je Novačić.

Videćemo koliko je Filipovski radio sa ekipom u Italiji, te da li će biti pomaka u igri i požrtvovanju u odnosu na sve dosadašnje utakmice.

Sudije na ovom meču biće Damir Javor, Igor Dragojević i Josip Radojković.

ABA LIGA - 7. KOLO

Subota

17.00: (3,50) Cibona (16,0) Partizan (1,35)

21.00: (1,85) Mornar (hendikep -27,5) Primorska (1,85)

Nedelja

13.00: Mega – Krka

19.00: Crvena zvezda – Split

21.00: Cedevita Olimpija – Borac

Odloženo

Zadar – Budućnost

Igokea – FMP



tagovi

Sašo FilipovskiCibonaKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara