Riki Rubio (©AFP)
Riki Rubio (©AFP)

Klipersi pod sve većim pritiskom, Bol i Lauri otpali, preostali su Rubio i Hil

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 17:19

Ekipi Tajrona Lua je pod hitno potreban kreativan plejmejker

Vremena do zatvaranja košarkaške pijace u NBA je sve manje, a samim tim raste pritisak na Kliperse da do četvrtka u 20 časova po srednjoevropskom vremenu pronađe kreativnog plejmejkera i tako ugasi požar koji traje već neko vreme.

Klipersi su poslednji dana imali ambiciozne ideje da angažuju Lonza Bola ili Kajla Laurija, ali realnije je da to ipak budu neke druge mete, koje su nešto manje u žiži košarkaške javnosti s one strane Atlantika. Prema poslednjim informacijama uprava Klipersa radi aktivno na tome da angažuje Rikija Rubija ili Džordža Hila. Ni Minesota, ni Oklahoma ne bi imali ništa protiv da puste svoje organizatore igre u zamenu za adekvatan paket koji bi uključivao buduće pikove, a to je upravo ono što je najveći problem Klipersa jer trenutno imaju manjak izbora na budućim draftovima.

Izabrane vesti

03.00: (1,40) LA Klipers (14,0) Atlanta (3,35)

Ipak, intezivna potraga klupskih čelnika za pojačanjem na osetljivoj poziciji govori dovoljno o tome da je problem zaista ozbiljan i da je osveženje preko potrebno. Klipersi su poslednjih meseci imali ozbiljnih problema sa kreativnim delom što ih je, između ostalog, lišilo borbe za šampionski prsten.

Patrik Beverli je više defanzivno orijentisan igrač i pritom ima dosta problema sa povredama. bi Redži Džekson su prvenstveno skoreri, zbog čega je potreba za kreativnim organizatorom igre još i veća. U taj šablon se uklapa prvenstveno Rubio koji je klasičan plejmejker i bavi se mnogo više razigravanjem saigrača nego poentiranjem, što je nešto više Hilov fah. Ali, obojica mogu da urade ono zbog čega bi bili dovedeni.

Defanzivni rejting Klipersa značajno je opao tokom prethodnih meseci, pa je tako s petog mesta prošle sezone došao na petnaesto ove godine. Američki mediji veruju da će Klipersi do četvrtka uveče i 20 časova kada je krajnji rok za realizaciju trejdova uspeti nešto da završe. Ali, niko još nema predstavu šta bi to moglo da bude. Čak se ostavlja i minimalni prostor da to ipak budu Lonzo Bol ili Kajl Lauri, ali su šanse za tako nešto zaista minimalne. Pelikansi ne nameravaju da puste Bola bez jakog paketa, bez obzira na pritiske njegovog oca Lavara, dok je Lauri ipak više zainteresovan da ostane na Istoku i s tim na umu je bliži trejdu u Filadelfiju ili Majami.

Rubio za ovu sezonu ima garantovanih 17.000.000 dolara, plus još 17.800.000 za sledeću godinu, što ne bi preopteretilo budžet Klipersa kada se napravi rez u timu. Hil je još jeftiniji sa 9.600.000 dolara za ovu i nešto više od 10.000.000 za takmičarsku 2021/22. Suštinski, ni sa jednim ne bi trebalo da bude greške, mada bi Rubio bio logičniji izbor za ono što Klipersi traže.



tagovi

Riki RubioDžordž HilOklahoma Siti TanderMinesota TimbervulvsLos Anđeles Kliperstrejd

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara