Filip Petrušev (©Starsport)
Filip Petrušev (©Starsport)

Klipersi tek treba da odluče da li će zadržati Petruševa

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 17:23

Tako makar tvrdi novinar Atletika Lo Mari

Obavljen je u noći između ponedeljka i utorka veliki trejd u NBA ligi, ispunjena je želja Džejmsu Hardenu da se preseli u Los Anđeles i pojača Kliperse. U paketu sa njim put Kalifornije je iz Filadelfije otišao i srpski reprezentativac Filip Petrušev, koji je posle samo tri zvanična minuta u dresu Siksersa promenio sredinu.

Video je Filip na delu koliko NBA može da bude surova, pošto je svega tri i po meseca od potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa Seventisiksersima promenio sredinu. A navodno je i pitanje da li će se u Gradu anđela zadržati.

Izabrane vesti

Zajedno sa Petruševim i Hardenom put Klipersa otišao je i Pi Džej Taker, dok su u suprotnom smeru krenuli Markus Moris, Robert Kovington, Nikola Batum i Kenjon Martin Džunior, a Filadelfija je na kraju morala da otpusti veterana Denija Grina kako bi napravila prostor za sve akvizicije.

Ipak, prema pisanju novinara Atletika Loa Marija, Klipersi tek treba da odluče da li će zadržati bivšeg košarkaša Mege i Crvene zvezde, dok je jasno da će Taker ostati.

Srebrni reprezentativac Srbije iz Manile može da pokrije obe unutrašnje pozicije, a konkurencija su mu u Los Anđelesu najpre Mejson Plamli i Ivica Zubac.

Petrušev je dve godine proveo na koledžu Gonzaga, gde je pružao zapažene partije, ali je 2020. odlučio da potpiše za Megu, da bi potom kao MVP ABA lige izašao na Draft. Izabrali su ga Filadelfija Seventisikersi kao 50. pika i poslali na kaljenje u Anadolu Efes.

Nije uspeo da se izbori za ulogu kod Ergina Atamana, iako je bio deo tima koji je osvojio Evroligu. Leta 2022. je potpisao za Crvenu zvezdu, a upravo je dobrim partijama u crveno-belom ubedio čelnike tima iz Pensilvanije da mu daju šansu u NBA. Ipak, sve se sada promenilo zbog Hardena, ostaje da se vidi da li će mu i Klipersi ukazati priliku da se dokaže.


tagovi

Filip PetruševLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara