Klonferi prave tim za Superligu: Nikola Tanasković i Filip Stanić pojačavaju roster, vraća se Novak Musić

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.04.19. | 12:29

OKK Beograd se ozbiljno naoružao pred završnicu takmičenja u domaćem šampionatu

Beogradski plavo-beli ne sede skrštenih ruku i neće se zadovoljiti samo četvrtim mestom u regularnom delu sezone Košarkaške lige Srbije. OKK Beograd je u pauzi pred nastavak domaćeg prvenstva ozbiljno zasukao rukave i bacio se u potragu za pojačanjima, te su u klub dovedena dva mlada, ali već zvučna imena.

Nikola Tanasković će sigurno biti važna karika u timu koji sa klupe predvodi Branislav Vićentić. Mladi košarkaš iz Smederevske Palanke dolazi iz Partizanove škole, a igra na poziciji krila. U dosadašnjem toku karijere nastupao je za Partizan i subotički Spartak, da bi ove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije uglavnom igrao za razvojni tim beogradskih crno-belih, Mladost iz Zemuna. Mladi igrač nije uspeo sa Zemuncima da obezbedi plasman u Superligu, pošto je u poslednjem kolu u direktnom okršaju za prolaz dalje poražen od Slobode, ali je ipak dobio drugu priliku, pa će u OKK Beogradu pokušati da nastavi sa dobrim igrama.

Izabrane vesti

Tanasković je ove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije prosečno beležio 13,9 poena po utakmici uz 6,5 uvaćenih lopti po susretu, tako da će sigurno biti dobar dodatak za tim iz Beograda.

Ekipi se priključio i Filip Stanić, koji je rođen u Berlinu, a u dosadašnjem delu karijere zabeležio je i nastup za ovogodišnjeg finalistu Evrokupa, ekipu Albe iz Berlina, kao i još jednog člana BBL lige, Rokets Gotu. Svojoj biografiji može da doda i nastup za Mega Bemaks, kao i za mladi tim Nemačke do 20 godina koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2018. godine. Dobre igre na ovom prvenstvu omogućile su mu da se nađe u najboljoj petorci turnira, a bio je najefikasniji pojedinac na meču za treće mesto.

Ove sezone, Stanić je nastupao za Megu u ABA ligi gde je uglavnom dobijao epizodne uloge. Za devet minuta koliko je prosečno provodio na parketu, beležio je 3,1 poen po utakmici uz 2,1 skok po susretu.

Za kraj, Klonfere će pojačati i novi-stari igrač, Novak Musić, koji je u prvom delu sezone maestralno predvodio OKK Beograd i trasirao put ka gornjem delu tabele Košarkaške lige Srbije zajedno sa centrom, Milenkom Veljkovićem, koji je u međuvremenu napustio klub i sreću potražio u Španiji, u drugoligašu, Palensiji.

Musić je sporazumno otišao na pozajmicu u Igokeu gde se zadržao sve do kraja regularnog dela sezone u ABA ligi, a njegov mali izlet na Jadran bio je u potpunosti uspešan, pošto je tim iz Laktaša uspeo da izbori opstanak u najjačem regionalnom košarkaškom takmičenju.

Pre toga, za OKK Beograd je u regularnom delu sezone Košarkaške lige Srbije zabeležio 20 nastupa. Prosečno je postizao 14,6 poena po utakmici uz impresivnih 5 asistencija po meču. U njegovom odsustvu, dostojno ga je zamenio Mihailo Jovičić, Kragujevčanin koji je prošao kroz mlađe kategorije Real Madrida, pa su Klonferi i u poslednjih šest kola i pored Musićevog odsustva beležili odlične rezultate.

Plavo-beli će igrati u Grupi A zajedno sa Crvenom zvezdom, FMP-om, Borcem, Zlatiborom i Dunavom. U prvom kolu Superlige, 27. aprila, dočekaće Čačane u dvorani "Mega Factory" na Voždovcu.


tagovi

Nikola Tanasković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara