"Dirk Novicki bi ipak mogao da zaigra na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru"
"Dirk Novicki bi ipak mogao da zaigra na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru"

Ko će platiti šansu za popravni i plasman u Rio? Turci, Nemci i Rusi najveći kandidati

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.09.15. | 18:10

Veliko interesovanje za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske Igre

Dirk Novicki bi ipak mogao da zaigra na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru

Evrobasket je ušao u onu ozbiljnu fazu s obzirom, a većina četvrtfinalista pretenduje na osvajanje medalje izuzev možda Letonije i Češke koji su autsajderi. Ali Letonci i Česi su kao i ostali četvrtfinalisti već skinuli veliki teret sa leđa. I dalje su u igri za plasman na Olimpijske Igre u Rio de Žaneiro narednog leta.

Izabrane vesti

Poznato je dvoje finalista dobija direktan plasman u Rio, a da će ekipe plasirane od trećeg do sedmog mesta učestvovati na kvalifikacionom turniru za put u Brazil. Zato su sve one reprezentacije koje su ispale pre četvrtfinala doživele veliki udarac. Pogotovo jer su se neki od njih poput Rusa, Slovenaca, Hrvata, Nemaca ili Turaka ozbiljno nadali plasmanu u Rio.

I dalje se nadaju...

Šansu da se dokopa kvalifikacionog turnira će imati zemlja koja se prihvati organizacije kvalifikacionog turnira. Nemačka i Turska su već pokazali interes da organizuju turnir i da dobiju šansu za popravni. Sada i iz Rusije stižu najave i oni hoće organizaciju kvalifikacionog turnira.

Procene su da će organizacija pomenutog turnira koštati između 1.500.000 i 2.000.000 evra što je za Hrvate trošak koji ne mogu da pokriju. Slovenci takođe ne žele da se upuštaju u veliki trošak, s obzirom da nemaju ekipu koja bi im garantovala uspeh.

Turci, Nemci i Rusi ostaju kao najozbiljniji kandidati. Psremni su da plate za poslednji pokušaj... 

(FOTO: Star sport)


tagovi

košarkaška reprezentacija Turskekošarkaška reprezentacija Rusijekošarkaška reprezentacija NemačkeEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara