Dušan Alimpijević (©Starsport)
Dušan Alimpijević (©Starsport)

Ko će u elitu? Evo 12 učesnika plej-ofa Evrokupa, Evroliga navija za Pariz i London

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 11:24

Tu su i Dušan Alimpijević, pa potencijalni član ABA lige, prošlogodišnji osvajač takmičenja...

Turk Telekom je savladao Slask Vroslav i time podgoričkoj Budućnosti zatvorio vrata plej-ofa. Ujedno je i pre završetka svih utakmica prve faze odlučio kojih će 12 nastaviti borbu za pehar Evrokupa. Takođe i jedno garantovan mesto u Evroligi. Ono drugo već i nije tako sigurno.

Kako bilo, zasad je bitno da znamo kojih 12 ekipa ide u plej-of. Budućnost bi mogla da sustigne Turk Telekom i Aris po broju pobeda, ali kako ima samo jednu pobedu i tri poraza u sudarima sa ta dva rivala svakako ne bi mogla dalje.

Izabrane vesti

Ko onda?

Francuski timovi za sada izgledaju kao najozbiljniji kandidati za pehar. Pariz pre svih. Tiha patnja top menadžmenta Evrolige ove sezone opravdava očekivanja. Osvojio je Pariz je Grupu A sa ubedljivo najboljim učinkom takmičenja – 16 pobeda i samo jedan poraz za sada. Poređenja radi, najbolji tim Grupe B, još jedan francuski tim Burg, već ima četiri poraza, istina na 18 utakmica.

Kako bilo, uz Pariz i Burg dalje idu, između ostalih, Hapoel iz Tel Aviva, pa London Lajons, još jedan klub ili bolje reći tržište o kome sanja uprava Evrolige, zatim rumunski Kluž, zainteresovan da od jeseni igra regionalnu ABA ligu, prošlogodišnji šampion Gran Kanarija –koja je lani odustala od elite samo zbog troškova – Bešiktaš Dušana Alimpijevića

Plej-of Evrokupa će se ove sezone prvi put igrati po novom formatu. To znači da po dva najbolja tima iz svake grupe – Pariz i Burg za sada jedini sigurni – preskaču osminu finala i idu direktno u četvrtfinale. Preostalih osam će se boriti za četiri dodatne vize. Treći iz grupe A ide na šestog iz Grupe B, četvrti na petog, sve vam je već jasno… Bolje plasirani tim imaće prednost domaćeg terena.

Četvrtfinalni mečevi igraće se na jednu utakmicu, a polufinala i finale na dve dobijene.

UČESNICI PLEJ-OFA

Grupa A: Pariz, Hapoel Tel Aviv, London, Huventud, Bešiktaš, Prometej

Grupa B: Burg, Kluž, Gran Kanarija, Ulm, Aris, Turk Telekom


Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara