Aleksej Šved i Šejn Larkin (©Shutterstock)
Aleksej Šved i Šejn Larkin (©Shutterstock)

Ko je bolji – Šved ili Larkin? Stop za Trinkijerija

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.11.20. | 12:45

Danas tri utakmice 10. kola Evrolige. Ruski tim bez Bukera, od ranije i Jovića. Efes se kompletira, tu je i oporavljeni Šejn Larkin. CSKA želi da zaustavi razigrane Bavarce koje s klupe predvodi nekadašnji trener Partizana

Nema odmora za evroligaše. Ove nedelje je na programu duplo kolo. Danas se igraju tri utakmice 10. kola. Zanimljivo će biti u Podmoskovlju gde Himki dočekuje Anadolu Efes (18.00), ekipu koja je prošle sezone imala najbolji skor pred prekid takmičenja usled pandemije virusa korona. Četa Ergina Atamana nije još ušla u ritam, u pobedničke serije kao prethodne sezone. Pivari iz Istanbula imaju polovičan skor 4-4.

Razlog bi mogla da bude povreda nosioca igre Šejna Larkina. Amerikanac je ove sezone odigrao samo dve utakmice u Evroligi. Vezao je Efes tri pobede, ali je neočekivano pre dva dana na svom terenu poražen od hita dosadašnjeg toka takmičenja Bajerna (71:74).

Izabrane vesti

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ANADOLU EFES DA POSTANE ŠAMPION EVROPE JE 6,00.

Larkin je zdrav, Vasiliije Micić je sve bolji, pa je samo pitanje vremena kada će turski tim opet da bude u gornjem delu tabele. Himki ima samo dve pobede u osam kola, ali je popravio formu. Vezao je dva trijumfa u poslednja tri meča. I dalje se sve vrti u igri oko Alekseja Šveda. Ruski as ove sezone ima u proseku više od 20 poena, 8,5 asistencija, 3,3 skoka i više od jedne ukradene lopte po utakmici. Nema pomoć drugog strelca tima Dejvina Bukera, dok je i dalje van stroja srpski reprezentativac Stefan Jović.

Očekuje se revolveraški obračun Šveda i Larkina. Efes je poslednje četiri utakmice dobio ruski tim. Kvota u Mozzartu da će Šved da ima više od 19.5 poena je 1,70. Na Šejna Larkina da će da prebaci granicu 16,5 je 1,85.

Zanimljivo će bii u Minhenu, gde razigrani izabranici Andree Trinkijerija dočekuju jednog od kandidata za tiulu, šampiona Evrope iz 2018. godine, CSKA iz Moskve (20.30). Nemački tim ima pobedu više od Armejaca, igra odlično, iznad očekivanja. Iskusno srpsko krilo Vladimir Lučić igra sezonu karijere (prosek poena 14,9 po meču). S druge strane, alfa i omega Moskovljana je sjajni američki plej Majk Džejms. On postiže u proseku skoro 18 poena i ima više od pet asistencija po meču. Granica poena na Vladimira Lučića u meču sa Armejcima je 13,5.

Baskonija je jedine tri pobede ove sezone u najačem klupskom takmčenju na Starom kontinentu ostvarila na svom terneu u Vitoriji, a večeras (20.30) u Baskiju stiže očajni Panatinaikos, koji ima samo dva trijumfa i pet poraza. Biće ovo 27. duel ove dve ekipe, a Zeleni iz Atine vode u pobedama sa 14:12.


tagovi

EvroligaAleksej ŠvedŠejn LarkinAnadolu EfesKK HimkiKK Bajern MinhenKK CSKA MoskvaNemanja NedovićVladimir LučićAndrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara