Lesor, Panter i Egzum (©Starsport)
Lesor, Panter i Egzum (©Starsport)

Ko je izvukao deblji kraj? Partizan je bolji od Reala, Partizan je tanji od Reala

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 10:36

Čekajući odluku Evrolige

Real je započeo, tu ćemo svi da se saglasimo. Oko drugog možda nećemo, ali – Partizan je naseo. Ljudski možemo da razumemo, ulični su bili oni potezi domaćina, ali na minut i 40 sekundi pre kraja Kevin Panter je morao da bude mudriji, jer ako Evroliga bude stroga, kao što ume, posebno prema srpskim predstavnicima, madridska provokacija skupo bi mogla da košta crno-bele.

Mogla bi da ih košta najvećeg sna. Sna o ponovnom usponu na krov Evrope. Ako su navijači do sada i smeli samo da u sebi maštaju, u dve utakmice u Madridu videla se sva sila čete Željka Obradovića. Ovaj Partizan je bolji od Reala. A nema mnogo klubova koji mogu to da kažu.

Izabrane vesti

Međutim, ovaj Partizan i dalje ima tanju klupu od Reala. I ako Dante Egzum ne bude mogao da igra zbog povrede tetive, a Evroliga, primera radi, izrekne kazne Kevinu Panteru i Matijasu Lesoru, koji jesu učestvovali u razmeni, crno-beli neće moći lako da nadoknade taj hendikep. Svakako će im biti mnogo teže nego Realu bez Jabuselea, Ljulja, pa i tog Deka. Vratiće im se Edi Tavares, Fabijan Kozer...

A, čisto da podsetimo...

Kada su se 2013. godine na utakmice Evrolige krvnički potukli Jorgos Printezis i Mensa Bonsu u jednim okršaju čiji bi intenzitet mogli da uporedimo sa ovim iz Madrida uprava takmičenja je odlučila.

               .              Olimpijakos jednu utakmicu bez publike i 39.000 evra

               .              Printezis suspendovan na četiri utakmice i 10.000 evra

               .              Mensa Bonsu suspendovan na tri utakmice i 10.000 evra

               .              Mirza Begić jedna utakmice suspenzije i 15.000 evra.

Finansijski deo sada će svakako biti teži, no onaj bitniji tiče se suspenzije, a tri ili četiri utakmice za bilo koga od pomenutih mogle bi da znače i kraj evropskih aspiracija crno-belih za ovu sezonu. Bez njih bi se možda i moglo preko Reala, teško preko Barselone.

Sad, s obzirom da je okršaj Printezisa i Bonsua više ličio na boks meč imaju i Partizan i Real povoda da se nadaju da Evroliga neće biti toliko stroga, izuzev u slučaju Jabuselea. Treba pride istaći i da će odluke zavisiti i od izjava aktera utakmice, a sudeći po prvim reakcijama iz Madrida deluje da će sve biti pomirljive. Željko Obradović je već otkrio da su sami igrači odmah posle meča zakopali ratne sekire, stigla su i izvinjenja Rudija Fernandeza i Serhija Ljulja, koji je na sebe preuzeo svu odgovornost.

Međutim, brine mogućnost da će Evroliga od ovoga napraviti primer. Partizanov problem je što bi baš oni mogli da posluže za zastrašivanje drugih.

I još jedna bitna stvar. Šta god Evroliga odlučila, klub će morati da se potrudi da utakmice u Areni proteknu bez najmanjeg incidenta. Istorija nas uči da u Beogradu to nekad jednostavno nije izvodljivo, ali ovog puta - i navijači bi morali da budu mudri.



tagovi

Kevin PanterDante EgzumKK PartizanMatijas LesorPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara