Džejson Tejtum (Foto: AFP)
Džejson Tejtum (Foto: AFP)

Ko je rekao kriza? Vilijamson i Mekolum bez podrške, Boston ponovo pobeđuje!

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 00:43

Seltiksi timskom igrom prekinuli mini-seriju od dva poraza

Poraz od Atlante, pa onda još jedan. Dva neuspeha u samo tri dana razmaka - isto koliko i u prethodne 22 utakmice zajedno - oba od desetoplasiranog tima Istočne konferencije, nagovestila su krizu u redovima Bostona, ali je ekipa Džoa Mazule večeras pokazala da navijači sedamnaestostrukog NBA šampiona nemaju razloga za brigu.

Seltiksi su ubedljivo slavili na gostovanju Nju Orleansu (104:92), timu što je pre samo dve noći pred svojim navijačima tukao Milvoki Bakse, drugoplasirani tim Istočne konferencije.

Izabrane vesti

Neprikosnovenog lidera iste, ipak, nije mogao. Iako je imao vrlo raspoložene Zajona Vilijamsona i Si Džej Mekoluma (zbirno ubacili više od polovine poena domaćeg tima), Pelikansi su uspeli da pariraju Bostonu samo tokom prvih dvadeset minuta.

I ne samo da pariraju, već su tokom čitavog prvog poluvremena bili u vođstvu, sve dok u poslednjoj sekundi Derik Vajt trojkom nije Bostonu doneo prednost prvi put na meču. Prednost sa kojom su gosti i otišli na odmor. A, kada su se sa njega vratili, povratka Nju Orleansu nije bilo.

Računajući i pomenute poene Vajta sa kraja prvog poluvremena, košarkaši Seltiksa napravili su početkom drugog dela seriju 12:3 kojom su, ispostaviće se, prelomili meč u svoju koristi. Ubrzo su po prvi put došli i do dvocifrene prednosti, koja je kako se utakmica bližila kraju postepeno rasla, da bi na nešto manje od devet minuta pre kraja dostila maksimalna 22 poena razlike (92:70).

U tim trenucima probudio se inat kod Vilijamsona i Mekoluma (udruženih snagama ubacili 16 od poslednja 22 poena Pelikansa na meču), koji su se očigledno jedini u redovima domaćina potrudili da favorizovanom rivalu otežaju posao, ali nijednog trenutka do kraja nisu uspeli da ugroze njihov trijumf. Ako im je za utehu, makar su ublažili poraz.

Vilijamson je meč završio kao njegov najefikasniji akter, sa 25 poena, a pride je zabeležio i devet skokova, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu. Mekolum je ubacio poen manje, a dvocifreni u redovima Nju Orleansa su bili još Džouns sa 18 poena i Marfi III sa 11. Klupa je debelo podbacila, jer su svi rezervisti zajedno - njih petorica - ubacili svega 12 poena!

Ni Bostonova klupa nije briljirala - četvorica donela 17 poena - ali su zato starteri odlično raspodelili uloge. Tejtum je predvodio tim sa 23 poena, Porzingis ga je pratio sa 19 (pride upisao i deset skokova), Braun je dodao 17, Vajt 15, a Holidej 13...

NBA - REZULTATI

Subota

Nju Orleans - Boston 92:104

/Vilijamson 25 - Tejtum 23/

Nedelja

Orlando - Memfis 118:88

/Entoni, Karter, Sags 15 - Gudvin 16/

Atlanta - Milvoki 113:122

/Bogdanović 38 - Adetokunbo 36/




tagovi

NBA ligaBoston SeltiksNju Orleans Pelikans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara