Miloš Teodosić, Branko Lazić i košarkaši Partizan Mozzart Beta (©MN Press, ©Star Sport)
Miloš Teodosić, Branko Lazić i košarkaši Partizan Mozzart Beta (©MN Press, ©Star Sport)

Koga će večiti prijaviti za Kup: Teo ide! Partizanova dilema Kaminski ili Kaboklo?

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.02.24. | 08:06

Kod crveno-belih nema mnogo dileme, očekuje se da Jago, Gijedraitis, Hanga i Bolomboj popune četiri dozvoljena mesta za strance

Rok za prijavu sastava pred završnicu Mozzart Kupa Radivoja Koraća ističe danas, a posle ubedljivih pobeda u nedelju uveče najveća misterija je – sa kojim će snagama večiti put niškog Čaira?

Kao i svake godine, sve najviše zanima koje će strance izabrati beogradski velikani, pošto je i dalje na snazi ograničenje od maksimum četvorice košarkaša koji nisu rođeni u Srbiji ili nemaju pasoš naše zemlje. Crvena zvezda ima osmoricu, a Partizan Mozzart Bet sedmoricu takvih, uz izuzetak kapitena Kevina Pantera koji ima naše papire.

Izabrane vesti

Pre nego što se pozabavimo stanjem u oba tima, dobra vest za Crvenu zvezdu – prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta Miloš Teodosić putuje u Niš!

PARTIZAN MOZZART BET OSVAJA MOZZART KUP RADIVOJA KORAĆA – 1,90

Nije ga bilo u mečevima sa Žalgirisom i Zadrom kako bi bar delimično sanirao povredu zgloba. Prekaljeni srpski as ide i biće na raspolaganju treneru Janisu Sferopulosu, a ostaje da se vidi hoće li biti i kapiten Branko Lazić. On je van stroja pošto je istegao mišić i nije bio u trenažnom procesu, a Janis Sferopulos je još posle Žalgirisa poručio da je upitan za odbranu Žućkove levice. Odranije je van stroja Nikola Topić.

Od domaćih igrača Crvene zvezde zdravi su Stefan Lazarević, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Dalibor Ilić i Nemanja Nedović. Sa Teodosićem to je šest. A, stranci? Posle svega viđenog realno je očekivati Jaga dos Santosa, Rokasa Giedraitisa, Džoela Bolomboja i Adama Hangu, odnosno da ne budu prijavljeni Majk Tobi, Fredi Gilespi, Džavonte Smart i Trej Tompkins koji je tek stigao iz Madrida i još je pod terapijom za koleno. Pošto je deset mesta “sigurno“, ne bi bilo neočekivano da i Lazić bude prijavljen.

Što se Partizan Mozzart Beta tiče, glavna dilema je – Frenk Kaminski ili Bruno Kaboklo? Obojica su imali svojih blistavih i ne toliko dobrih izdanja u crno-belom, pa ostaje da se vidi koga će Željko Obradović da izabere. Pošto nezvanično postoje najave da bi Bruno Kaboklo trebalo u sedmici posle Mozzart Kupa Radivoja Koraća da putuje na drugi kraj sveta kako bi igrao za reprezentaciju Brazila, možda će izbor pasti na Kaminskog?

CRVENA ZVEZDA OSVAJA MOZZART KUP RADIVOJA KORAĆA – 2,00

Kevin Panter, kako rekosmo, ima srpski pasoš, a od ostalih stranaca viđeni su Zek Ledej, Pi Džej Doužer i Džejms Naneli. To znači da bi Džejlin Smit i Mateuš Ponitka bili višak. No, videćemo...

Što se tiče domaćih, tu su Tristan Vukčević, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz i Danilo Anđušić, dok je Uroš Trifunović još od Bolonje van stroja pošto mu se tokom leta iz Nice slošilo. Sa njim, zbir bi bio jedanaest, baš kao i Crvenoj zvezdi sa Brankom Lazićem.

Videćemo i kako će ostali učesnici da se opredele...

SVE KVOTE ZA OSVAJAČA MOZZART KUPA RADIVOJA KORAĆA

MOZZART KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALE

Sreda, 14. februar

Č1, 17.00: Borac Mozzart - Čačak 94

Č2, 20.00: Crvena zvezda - FMP Železnik

Četvrtak, 15. februar

Č3, 17.00: Mega - Vojvodina

Č4, 20.00: Partizan Mozzart Bet - Hercegovac

POLUFINALA

Petak, 16. februar

17.00: Četvrtfinale 1 - Četvrtfinale 2

21.00: Četvrtfinale 3 - Četvrtfinale 4

FINALE

Subota, 17. februar:

21.00: Pobednik olufinala 1 - Pobednik polufinala 2


tagovi

Mozzart Kup Radivoja KoraćaKK PartizanPartizan Mozzart BetKK Crvena zvezdaFrenk Kaminski JuniorBruno KabokloMiloš TeodosićPi Džej DoužerKevin PanterDžejms NaneliZek LedejRokas GiedraitisJago dos SantosAdam HangaDžoel BolombojKup Radivoja Koraća 2024.Kup Radivoja Koraća

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara