Nikola Topić protiv Valensije (Foto: KK Crvena zvezda)
Nikola Topić protiv Valensije (Foto: KK Crvena zvezda)

Koketiranje s tripl-dablom za indeks 45! Topić maltretirao vršnjake iz Valensije za trijumfalan start Zvezde na ANGT turniru

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.03.23. | 10:44

Dominacija mladog beka Crvene zvezde koji je još jednom pokazao ogroman potencijal

Još prošle sezone se mladi Nikola Topić priključio prvom timu Crvene zvezde, debitovao i u Evroligi. U prvom delu tekuće radio je sa seniorskim sastavom pod vođstvom Vladimira Jovanovića i Duška Ivanovića, upijao znanje od sjajne bekovske linije srpskog i regionalnog šampiona, asova poput Nemanje Nedovića, Fakunda Kampaca, iskusnog Stefana Markovića... Preselio se u januaru na pozajmicu u OKK Beograd, da bi u KLS dobio ozbiljnu minutažu i zasijao. Stavio je pauzu na dominaciju u prvog rangu srpske košarkaške piramide, kako bi sa vršnjacima iz Zvezde izborio mesto za završnom turniru juniorske Evrolige i odmah pomogao ekipi da napravi prvi korak.

Juniori Crvene zvezde su na otvaranju kvalifikacionog ANGT turnira savladali ekipu Valensije sa 84:71, uz briljantno izdanje 17-godišnjeg košarkaša. Nikola je meč okončao sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija. Sve to uz fantastične procente šuta: 7/11 za dva, 3/3 za tri i 8/8 sa linije penala. Sakupio je mladi srpski košarkaš 45 indeksnih poena!

Izabrane vesti

Vrlo brzo se osetila razlika između Zvezdinog bisera i vršnjaka iz protivničkog tabora. Odisao je Nikola sigurnošću, pokazao da je fizički izuzetno pripremljen i gospodario terenom. Sa lakoćom je pronalazio rešenja, preuzimao odgovornost u ključnim trenucima... Nije insistirao na tome da sam završava akcije, što dokazuje i podatak da je sedam puta spojio saigrače sa poenima. Jednostavno, pronalazio je najbolja rešenja, koristio sve svoje kvalitete na pravi način i pokazao izuzetnu zrelost za igrača njegovih godina. Miriše na veliku karijeru.

Posle uvodnog kvartala u kojem je španski tim mahom delovao nezaustavljivo (23:16), povukao je Topić ekipu ka velikom preokretu, a onda i ka prednosti od 23 poena krajem treće deonice. Trgli su se mladi igrači Valensije i prepolovili zaostatak u odlučujućem periodu, ali je Nikola u pravi čas preuzeo odgovornost i sa šest vezanih poena (trojka, pa 2+1) odbio nalet rivala i trasirao put crveno-belima ka pobedi.

Ispratio ga je Lazar Gagić sa 18 poena, dok je Pavle Mišić ubeležio 11. Treba istaći i odlični igru u odbrani Zvezde tokom drugog i trećeg kvartala, kada je rivala svela na svega 22 postignuta poena i u tom periodu prelomila meč.

Kod Valensije 19 poena Serhija De Laree, poen manje dodao je Lukas Mari, dok je Pablo Silja brojao do 11.

KVALIFIKACIONI ANGT TURNIR EVROLIGE "MARKO IVKOVIĆ"

Petak (31. mart)

Crvena zvezda – Valensija 84:71

/Topić 35 - De Larea 19/

11:00 Partizan – Next Generation Belgrade

13:00 Venecija – Mega MIS

15:00 Pariz – Anadolu Efes

17:00 Crvena zvezda – Partizan

19:00 Valensija – Next Generation Belgrade

Subota (01. april)

09:00 Mega MIS – Anadolu Efes

11:00 Venecija – INSEP

13:00 Partizan – Valensija

15:00 Next Generation Belgrade – Crvena zvezda

17:00 Anadolu Efes – Venecija

19:00 INSEP – Mega MIS

Nedelja (02. april)

11:00 četvrtoplasirani iz Grupe A – čevrtoplasirani iz Grupe B

13:00 trećeplasirani iz Grupe A – trećeplasirani iz Grupe B

15:00 drugoplasirani iz Grupe A – drugoplasirani iz Grupe B

17:00 Takmičenja u zakucavanjima i brzom šutiranju trojki

19:00 Finale


tagovi

KK Crvena zvezdajuniori crvene zvezdeJuniorska EvroligaNikola TopićKK Valensija

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara