Dejan Davidovac i Marko Gudurić ©MN press
Dejan Davidovac i Marko Gudurić ©MN press

Kokoškov i Gudurić pred meč sa Zvezdom: Beograd veliki izazov za nas

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 17:14

"S navijačima ili bez njih, Beograd je uvek bio veoma težak teren"

Igor Kokoškov i Marko Gudurić, selektor i reprezentativac Srbije, opet su u Beogradu. Ali ovog puta kao takmičarski gosti, jer njihov Fenerbahče sutra (19.00) očekuje duel 18. kola Evrolige sa Crvenom zvezdom u koji oba tima ulaze sa mini serijama od dve pobede, po jednom u najkvalitetnijem klupskom takmičenju i nacionalnom šampionatu.

Izabrane vesti

"Naš sledeći rival nedavno je promenio trenera, što uvek donosi novu energiju. Sa mogućim povratkom Džordana Lojda i Lengstona Hola potpuno su drugačija ekipa koja ima mnogo talenta. Vrlo dobar su sastav. Vrlo brzo su se stabilizovali posle nekih promena. Njihova borbenost u poslednjih nekoliko utakmica pokazuje da su se vratili u normalu", nahvalio je crveno-bele Kokoškov.

Zna koji je osnovni uslov da se Fener iz Beograda vrati u Istanbul sa pobedom.

"Da bismo imali šanse za trijumf, moramo da prezentujemo svoju najbolju igru. S navijačima ili bez njih, Beograd je uvek bio veoma težak teren. Znamo da će nam ovaj susret biti veliki izazov", dodao je srpski selektor.

Gudurić, povratnik u redove Fenerbahčea, dobro poznaje svaki kutak Pionira koji je, dok je nosio dres crveno-belih, bio njegov košarkaški dom.

"Kao svaka utakmica u Evroligi i ova je veoma važna za nas. Mislim da smo u poslednje vreme odradili dobar posao, bolje treniramo i samim tim poboljšavamo igru kao tim. Svi su se oporavili. Najbolju utakmicu trebalo bi da odigramo protiv Zvezde. Možemo da pobedimo i nastavimo uspešan niz", rekao je Gudurić koji je prethodni put gostovao u Pioniru 2018. godine kada je Fener sa Željkom Obradovićem na klupi slavio 80:63.

I godinu dana ranije, ali u dresu Zvezde, sa Dejanom Radonjićem na klupi, Gudurić je opet bio u pobedničkom timu (75:73). Zvezda je izgubila kao domaćin u Pioniru 2016. godine (88:65).

Inače, prvi i trenutno poslednji međusobni meč u Beogradu dva tima u samostalnoj Evroligi odigrala su u Areni. Fener je bio bolji 2015. (74:70), a Zvezda prošle sezone (68:56).



tagovi

Dejan RadonjićIgor KokoškovKK FenerbahčeMarko Gudurić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara