Igor Kokoškov (@Shutterstock)
Igor Kokoškov (@Shutterstock)

Kokoškov nastavlja sa sklapanjem ekipe za narednu sezonu: Ugovor za Pjera, na radaru Henri

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 11:53

Plejmejker Baskonije bi mogao da se preseli u Istanbul

Nije Fenerbahče mogao da se nosi sa Efesom ove sezone. To bi uskoro moglo da se promeni. Dok Pivare očekuju odlasci najboljih igrača (Vasilije Micić i Šejn Larkin se nadaju NBA angažmanima), Igor Kokoškov će po svemu sudeći okupiti kvalitetniju ekipu. Posle postignutih dogovora sa Akileom Polonarom i Devinom Bukerom, spreman je i novi ugovor za Dajšona Pjera, dok bi organizacija igre mogla da bude stavljena u ruke beka Baskonije Pjerije Henrija, prenosi Emilijano Karšija.

Sinoć se pojavila informacija da je Fenerbahče u završnim pregovorima sa bivšim centrom Bajerna i Himkija Bukerom. Novinar Eurohupsa Čema de Lukas je preneo informaciju, a potom i potvrdio da 30-godišnjeg košarkaša čeka saradnja teška 2.300.000 evra. U prvoj sezoni Buker bi trebalo da dobije 1.070.000, u drugoj još 1.230.000 evra.

Izabrane vesti

Već neko vreme je poznato da je dogovor postignut i sa italijanskim reprezentativcem Polonarom, koji stiže iz Baskonije. Mogao bi sa poznatim društvom da krene iz Vitorije put Turske, kako je Fener zainteresovan i za Pjeriju Henrija.

Sjajni plejmejker je svoje umeće pokazao u dresu Uniksa, ali se kao član Baskonije dokazao i na najvišem nivou. Beležio je 10,5 poena i 7,3 asistencije po nastupu i skrenuo pažnju madridskog Reala. Kako stoje stvari Kraljevski klub se odlučio za Najdžela Vilijamsa Gosa, pošto ekipa iz Fernando Buesa arene nije želela da pojačava konkurenciju u Španiji, pa je postavila previsoke uslove Madriđanima za svog plejmejkera. Ipak, ne mogu da ga spreče da se otisne u drugu zemlju, pa bi Henri karijeru mogao da nastavi kod Igor Kokoškova u Istanbulu. Nema sumnje da bi predstavljao sjajno pojačanje za Fener.

Što se tiče igrača koji su ostavili dobar utisak u sveže okončanoj sezoni, Dajšon Pjer se pokazao kao vrsno pojačanje. Odigrao je jako dobro u svojoj prvoj godini u Evroligi, pisalo se da bi mogao da promeni sredinu, ali je Fener rešen da ga zadrži. Zato je spremio i novi ugovor za Kanađanina, sa kojim je prema Karšijinim saznanjima i postigao dogovor.

Dakle, Pjer ostaje, Polonara i Buker stižu, dok bi Kokoškov na poziciju organizatora igre da postavi Henrija. Zvuči jako dobro, videćemo da li će Fenerbahče uspeti da sprovede u delu sve svoje planove.



tagovi

FenerbahčeIgor KokoškovDajšon PjerPjerija HenriDevin Buker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara