Devin Buker (©Shutterstock)
Devin Buker (©Shutterstock)

Posle poraza u finalu, drugo pojačanje za Kokoškova: Devin Buker na pragu Fenerbahčea

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 21:22

Iako je sezonu okončao bez trofeja srpski stručnjak će, po svemu sudeći ostati za kormilom sastava iz Istanbula

Efes je ove sezone jednostavno bio previše dobar. Posle titule u Evroligi, seo je na tron i u Turskoj. Sa 3:0 je slavio u finalnoj seriji protiv Fenerbahčea, bio je više nego ubedljiv u svakom od odigranih susreta. Kako stoje stvari, razlika između istanbulskih klubova će se od sledećeg takmičarskog ciklusa značajano smanjiti. Dok će Pivari najverovatnije ostati bez Vasilija Micića i Šejna Larkina (ciljaju NBA), uprava kluba koji sa klupe predvodi Igor Kokoškov na pragu je postizanja dogovora i sa drugim pojačanjem za narednu takmičarsku godinu. Posle Akilea Polonare, centarsku liniju Fenera bi trebalo da pojača i Devin Buker, prenosi Eurohups.

01.30: (2,05) Bruklin (12,5) Milvoki (1,95)

Izabrane vesti

Na dan prvog poraza u finalnoj seriji i to od 40 poena razlike, obelodanjeno je da je dogovoren dolazak italijanskog reprezentativca. U trenucima u kojima je Efes slavio titulu, a košarkaši Fenera pognute glave napuštali dvoranu Ulker Sports arene, stigla je vest da je istanbulski klub u završnim pregovorima sa bivšim košarkašem minhenskog Bajerna i Himkija.

Iskusni američki centar je minule dve godine proveo igrajući za klub iz Podmoskovlja, koji je ušao u velike finansijske probleme ove sezone, pa je doživeo potpuni slom u Evroligi, ali i u VTB šampionatu. Redom je Himki otpuštao igrače, na kraju se rastao i sa Bukerom, za kojeg je veliki broj klubova iz elitnog takmičenja pokazao interesovanje. Ovaj 30-godišnji košarkaš, koji je evropsku karijeru počeo pre osam godina u redovima Nansija, na 15 nastupa u najkvalitetnijem takmičenju Starog kontinenta u proseku beležio 13,1 poena, 5,7 skokova i 2,1 asistenciju po meču.

Kako stoje stvari, izgleda da je Fenerbahče pobedio konkurenciju, a potvrda o dogovoru sa drugim pojačanjem za narednu sezonu samo ukazuje na činjenicu da uprava kluba sa Igorom Kokoškovim radi na sklapanju tima za narednu sezonu. Srpski stručnjak je po dolasku u Istanbul parafirao trogodišnju saradnju, od starta se tvrdilo da je cilj da se sa selektorom Srbije polako radi na rekonstrukciji igračkog kadra. U startu je zbog pandemije virusa korona budžet tima iz Ukler Sports arene značajno umanjen (prema pisanjima evropksih medija za čak 30 odsto), što je smanjilo mogućnosti Fenera na tržištu.

Posle neuspešne sezone jasno je da veliki broj igrača nije položio ispit, a samim tim i da će Kokoškov od naredne takmičarske godine na raspolagnju imati potpuno drugačiji sastav. Polonara i Buker će biti prva pojačanja, kojima je Fenerbahče pokazao ozbiljne ambicije.

Razlika između dva gradska rivala će se izgleda polako topiti, Efes će izvesno ostati bez nekoliko važnih igrača, najverovatnije i bez najbitnijih (Micić, Larkin), dok će sa druge strane Kokoškov imati dovoljno vremena da skocka ekipu po svom ukusu i ozbiljno se umeša u borbu za trofeje već naredne sezone.



tagovi

FenerbahčeDevin BukerAkile PolonaraIgor Kokoškov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara