(©MN press)
(©MN press)

Kokoškov o žrebu za OI: Da mi prvo prođemo kvalifikacije...

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.02.21. | 12:09

"Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak, na prvom mestu važno je da igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni (za kvalifikacioni turnir)"

Ako opravda ulogu favorita na kvalifikacionom turniru u u Beogradu (29. jun - 4. jul), na kome će učestvovati još Italija, Portoriko, Senegal, Dominikanska Republika i Novi Zeland, Srbija će na Olimpijskom turniru u Tokiju igrati u Grupi B protiv reprezentacija Australije, Nigerije i najbolje ekipe sa turnira u Splitu.

Na papiru ta grupa se čini lakša nego druge dve u kojima su Iran, Francuska, olimpijski šampion SAD i pobednik sa turnira u Viktoriji (Grupa A), odnosno svetski vicešampion Argentina, planetarni prvak Španija, Japan, pobednik sa turnira u Kaunasu (Grupa C).

Izabrane vesti

"Grupa će biti izazov i verujem da će košarkaški turnir na Olimpijskim igrama biti veoma atraktivan za gledaoce širom sveta. Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na Igrama napravimo što bolji rezultat, ali pre toga moramo da se kvalifikujemo kroz predolimpijski turnir. Na prvom mestu, važno je da nam igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni. Ipak, u ovom trenutku je realnije da budemo više fokusirani na februarske kvalifikacije i mečeve u Gruziji. Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak", smireno je prokomentarisao selektor Srbije Igor Kokoškov žreb za Olimpijske igre u Tokiju

Srbiju 19. i 21. februara u "balonu" u Tbilisiju očekuju poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Evroposko prvenstvo 2022. godine. Protivnici će biti Gruzija i Švajcarska. Orlovima je potrebna još jedna pobeda da odlete na Evrobasket.


tagovi

kvalifikacije za Olimpijske igreOlimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara