Igor Kokoškov (©FIBA Basketball)
Igor Kokoškov (©FIBA Basketball)

Kokoškov posle Finske: Psihički teško iskustvo, 14 promašenih bacanja govore u prilog tome... Odbrana dobra, napad loš

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 20:34

"Imali smo sastanak posle Švajcarske, razgovarali smo i videlo se da nam je to prijalo", dodao je Simonović

Dobro je. Gorak ukus u ustima koji je ostao posle šamara od Švajcarske sprala je pobeda nad Finskom čime je Srbija došla na 2-2 iz četiri utakmice kvalifikacija i s određenim mirom dočekuje poslednje dve utakmice protiv Gruzije i Švajcarske koje će biti ključne za plasman na Evrobasket.

Veliku razliku na parketu napravio je Marko Simonović samo svojim prisustvom zbog velikog iskustva, a njegovih šest poena i isto toliko skokova, kao i dobra odbrana omogućili su Srbiji da izbegne dramu protiv domaćina prvog FIBA "balona".

Izabrane vesti

"Mogu slobodno da kažem da je ovo velika i jako važna pobeda za nas. Igrali smo protiv rivala čiji igrači koji jako vole da igraju za nacionalni tim, ponosno i s mnogo energije. Teško je da ih dobijete dva puta zaredom, ali mi smo to učinili sada i u prošlom okupljanju", izjavio je Simonović.

Najiskusniji pojedinac u našem timu otkrio je da je poraz od Švajcarske okupio ekipu na vanrednom sastanku, posle kojeg su se kockice malo posložile...

"Pokazali smo karakter, borbu tokom svih 40 minuta, što je najvažnije kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja", rekao je prvotimac Crvene zvezde i dodao:

"Tu sam da pomognem ekipi iskustvo, da nastavi rast, da momci shvate šta znači igranje za nacionalni tim. Imali smo mali sastanak posle poraza od Švajcarske, koji nam je prijao".

Selektor Igor Kokoškov kaže da je svima u timu laknulo posle trijumfa nad Finskom, pogotovo jer se Srbija u ovom sastavu okupila praktično pre nedelju dana... 

"Prvo bih želeo da čestitam igračima na onom što su uradili u ovom “balonu“, što su izdržali zaključani u hotelu, što su posvetili svoje vreme za reprezentaciju. Velika pobeda za nas i psihološki bila je ovo jako teška utakmica za nas. Finska je veoma organizovana nacionalna selekcija. Dobro smo otvorili utakmicu, pokazali karakter, pratili smo plan u odbrani, nismo dozvolili da se lopta slobodno kreće od ruku do ruku. Vršili smo i veliki pritisak u napadu. Iskreno, ne znam brojke sada, ali smo izvukli veliki broj faulova, imali veliki broj slobodnih bacanja, ali i 14 promašaja što samo govori koliko nam je bilo teško da igramo ovaj meč. Drago nam je što smo završili ovo putovanje pobedom", poručio je Kokoškov i dodao:

"Odbrana je bila ključ. Napad nije bio tako efikasan, ali nije ni moglo da bude kada je tim bio potpuno nov. Neki igrači se poznaju iz klubova, ali nismo igrali zajedno nikada ranije. Neki momci su bili tu i ranije, ali smo većinski bili s novim igračima. Pogledajte samo odnos asistencija i izgubljenih lopti i videćete koliko nam je napad bio slaba tačka".



tagovi

košarkaška reprezentacija Srbijekvalifikacije za Evrobasket 2022Igor KokoškovMarko Simonović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara