©MN press
©MN press

Kokoškov vodi reprezentaciju Srbije u Finskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 15:08

Srpski reprezentativci počeli da se okupljaju u Helsinkiju

Okupljanje reprezentacije Srbije počelo je danas u Helsinkiju, gde će biti baza našeg nacionalnog tima za predstojeći "prozor" FIBA. Usled pandemije korona virusa, kvalifikacioni mečevi Grupe E će se igrati u "balonu" u Espu, u kome je naša reprezentacija već pobedila domaćina u okviru kvalifikacija za Evrobasket 2022.

Prvi protivnik Orlova biće Švajcarska (subota, 15.30 časova), a drugi Finska (ponedeljak, 18 časova).

Izabrane vesti

Delegacija KSS na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem, selektorom Igorom Kokoškovim i članovima stručnog štaba, doputovala je u prestonicu Finske.

Pošto dočeka reprezentativce u Helsinkiju, Kokoškov će se vratiti u Istanbul, jer ga u petak, sa Fenerbahčeom, očekuje evroligaški duel protiv Valensije. Ali selektor Srbije će se, zatim, u dogovoru sa istanbulskim klubom, dan kasnije uputiti ponovo za Finsku.

Do kraja dana će u Helsinki stići Aleksa Avramović (Estudijantes), Danilo Anđušić (Burg), Dejan Kravić (Burgos), Stefan Pot (Igokea), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Jeremić (Mornar), Stefan Peno (Rasta Fehta), Jovan Novak (Mega) i Dragan Apić (Budućnost), a sutra će, zbog obaveza u večerašnjem derbiju, put Finske krenuti Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Rade Zagorac (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Marko Simonović (Crvena zvezda), Boriša Simanić (Crvena zvezda).

Na prvobitnom spisku bili su još: Nikola Rebić (Monako), Nikola Radičević (Promiteas), Uroš Trifunović (Partizan), Stefan Momirov (Mega), Filip Petrušev (Mega) i Stefan Đorđević (FMP).

Srbija je u kvalifikacijama za Evrobasket 2022. odigrala dve utakmice. Posle pomenute pobede naad Fincima (80:58), Orlovi su u 2. kolu izgubili kod kuće od Gruzije (94:90).


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeIgor KokoškovEvrobasket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara