Simon: Ne znam kako bi izgledalo kada bi se Evroliga nastavila i da li bi to imalo smisla

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.04.20. | 20:42

Hrvatski košarkaš pričao o stanju u evropskoj košarci

Krunoslav Simon je u Istanbulu zajedno sa porodicom i čeka da vidi kako će se odigrati sve oko virusa korona, te kada će sezone u turskom šampionatu i u Evroligi biti nastavljene. I da li će biti nastavljene.

Upravo je o tome pričao za Sportske novosti i objasnio prvo situaciju koja vlada u Turskoj. Ima osećaj da će se taj šampionat završiti na terenu.
"Svaki dan dolaze do mene neke nove informacije i prema onome što osluškujem iz njih imam osećaj da će se turska liga nastaviti, jer postoji za to silan interes. Čak i pod opcijom da se neki stranci koji su otišli u SAD ne vrate. Iako, pitanje je kako će sve to izgledati, puno je tu upitnika, doduše, mi kao možemo u dvoranu, čak i treniramo", rekao je Simon.

Izabrane vesti

Istakao je da bi Efesu odgovaralo da se Evroliga završi na parketu, jer je prvi na tabeli. Ali, da ne zna kako bi to izgledalo.
"Ne znam, ovo oko Turske je ovako, a što se tiče Evrolige, tu je situacija kompleksnija, jer je Evroliga sastavljena od klubova iz deset država, a svaka od tih država ima u ovoj situacije svoje zakone, svoje mere i postoji mogućnost da bi se došlo u poziciju kršiti te zakone što nitko neće žeiji je ista situacija, tamo su zabranjena sva okupljanja. Ne znam zaista kako bi to izgledalo kad bi se Evroliga restartovala i da li bi sve to imalo smisla", zaključio je Simon.

Prva sledeća prilika da zaigra za reprezentaciju Simonu će biti kada mu bude 36 godina. Da li će igrati na na olimpijskih kvalifikacijama?
"Moram da vidim. Evo, ja se i sada pripremam kao da ću igrati, jer ukoliko bih u ovim godinama pauzirao pet, šest meseci, teško je da bih se uspeo više vratiti na vrhunski nivo. Teško mi je zato da kažem u kakvom ću biti stanju za godinu dana, jer ove godine sam bio u vrhunskom stanju i svakako sam bio u stanju da igram. Ovako, to je tek za 14 meseci, a u mojim godinama nije zahvalno prognozirati ništa. Ukoliko budem OK, ako se budem osećao tako da ću biti u stanju da igram maksimalno, onda sam svakako na raspolaganju. Kažem, videćemo, treba videti i šta će ponuditi nova sezona. Kad jednog dana krene...".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara