(©AEK B.C.)
(©AEK B.C.)

Kolumbijac ponovo u Ligi šampiona: Brajan Angola stigao u AEK

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.08.21. | 16:55

Bivši košarkaš crno-belih sa grčkim timom potpisao dvogodišnji ugovor

Novi igrač grčkog AEK-a je Brajan Angola (27). Kolumbijski košarkaš, koji je tokom 2020. godine nosio dres Partizana, naredne sezone će uz grčko prvenstvo, igrati i FIBA Ligu šampiona. Sa novim klubom je potpisao ugovor na dve godine.

Osećam se sjajno što ču naredne sezone igrati u dresu AEK-a. Čuo sam mnogo o novom klubu, za slavnu istoriju, trofeje, lude navijače... Ovo je jedinstvena prilika da dokažem svoju vrednost i talenat na ovom nivou. Grčko prvenstvo je veoma poznato i drago mi je što ću se takmičiti u njemu“, izjavio je Brajan Angola.

Izabrane vesti

Kolumbijski bek je nekada igrao na univerzitetima Nort Ajdaho i Florida Stejt. U profesionalnoj košarci je debitovao kada je obukao dres Lejkland Medžika, razvojnom timu Orlando medžika. Posle toga je igrao za belgijski Ostande, sa kojim je takođe učestvovao u FIBA Ligi šampiona.

U februaru 2020. je stigao u Partizan, za koji je odigrao dve utakmice pre nego što se sezona prekinula zbog virusa korona.Prethodnu takmičarsku godinu je počeo u crno-belom, ali nije uspeo da se nametne za značajniju minutažu, pa je u novembru 2020. raskinuo ugovor. Posle toga je igrao za izraelskog prvoligaša Ironi Nes Cionu. U Izraelu je imao prosek od 19,1 poena i 7,2 skoka.

Dan pre Brajana Angole, za AEK je potpisao srpski košarkaš Stevan Jelovac.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara