Balša Koprivica (©Starsport)
Balša Koprivica (©Starsport)

Koprivica: Glavni cilj - zaustaviti Miler Mekintajera

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 15:51

"Da im zaustavimo najboljeg igrača, komuniciramo u odbrani i popravimo odbrambene rotacija u kojima nismo bili najbolji na prethodnih par utakmica", rekao je centar Partizana

Velika snaga Partizana je u reketu, pa će Matijas Lesor i Balša Koprivica odigrati važnu ulogu na utakmici sa Andorom u 13. kolu Evrokupa (sreda, 20.30), posebno jer je pod znakom pitanja i nastup Alena Smailagića. Francuz se dosad pokazao kao vrhunsko pojačanje, a pred još jedan važan meč napominje da je pred ekipom imperativ pobede.

Izabrane vesti

"Dobar tim, koji ima veliki broj dobrih igrača, odlične bekove i par visokih igrača. Moramo da podignemo nivo obrtaja i spremimo se za borbu od 40 minuta. Izgubili smo dve na strani i moramo da se vratimo na pobednički kolosek. Imamo šansu da igramo pred navijačima, koji su jako važni za tim i moramo da se postaramo da slavimo kod kuće", rekao je Lesor.

Koprivica se prisetio prvog okršaja sa Andorom i prvog poraza Partizana u sezoni (60:61). Ističe da su pretrpeli i velike promene (trenera Ibona Navara na klupi nasledio asistent David Eudal), ali i da su se crno-beli dobro pripremali.

"Smatrali smo da smo mogli da ih dobijemo, ali to nismo uspeli da izvedemo u finišu. Oni su drugačija ekipa, mnogo bolje igraju, dobili su Real Madrid, Huventud. Poslednja tri dana smo se odlično pripremali i očekujem da ćemo kvalitetno početi utakmicu", rekao je mladi centar Partizana.

Crno-beli su u poslednjih pet utakmica pretrpeli tri poraza, a vezali su i dva neuspeha u Evrokupu. Koprivica napominje da je to samo loš period i da će se situacija nesumnjivo popraviti.

"Svi dobri timovi imaju period u kojem šutevi ne ulazi, ne igramo kako umemo. Svaki dan ulazimo sa mentalitetom da dobijemo svaku utakmicu. Što smo izgubili - izgubili smo, gledamo u budućnost i da dobijemo što više utakmica. Idemo meč po meč".

Ključ je stati na put bivšem igraču Partizana Kodiju Miler Mekintajeru, napominje mladi košarkaš.

"U prvoj utakmici su dosta trčali, međutim sada imaju i druge igrače. Miler Mekintajer im je vođa ekipe, voli da igra u tranziciji i glavni cilj će nam biti da ga zaustavimo".

Uz to, crno-beli moraju da uspostave bolju komunikaciju u odbrani.

"Da im zaustavimo najboljeg igrača, komuniciramo u odbrani i popravimo odbrambene rotacija u kojima nismo bili najbolji na prethodnih par utakmica. Ako budemo igrali i sa puno energije, sve ostalo će biti okej", rekao je Koprivica.



tagovi

KK PartizanKK AndoraEvrokupBalša KoprivicaMatijas Lesor

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara