Koprivica senior posle drafta: Moj Balša je uzeo broj 23, prvi pik je njegov školski drug

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.07.21. | 17:19

Zadovoljstvo u porodici čuvenog košarkaša posle jutrošnjeg drafta

Srpska kolonija u NBA ligi sledeće sezone biće bogatija za još dvojicu naših košarkaša. Prava na Filipa Petruševa uzela je Filadelfija, a na Balšu Koprivicu Detroit.

Kako saznajemo, Balša je po jedan trening i intervju odradio u većini NBA ekipa, a čak dve trećine klubova iskazali su interesovanje za Koprivicu juniora.

Izabrane vesti

Pošto je noćas pratio NBA draft i razgovarao sa sinom čuveni košarkaš Slaviša Koprivica je tek iza podneva bio dostupan za medije.  

“Čuo sam se rano jutros sa Balšom koji će u drugoj polovini avgusta stići u Srbiju. Letnja liga završava se negde oko 17. avgusta, tada i njegove obaveze, pa će nakon četiri godine stići u Beograd”, raduje se viđenju sa Balšom nekadašnji osvajač najvrednijeg Partizanovog trofeja Slaviša Koprivica.

Na koji način komentarišete noćašnji draft i Balšin uspeh?

“Poznajući Balšu i njegove mogućnosti nisam iznenađen. Drago mi je zbog njega što je ispunio svoju želju jer je posvećen, vredan i radan. To mogu da kažem na prvu loptu, a nešto detaljnije znaće se veoma brzo. Šarlot ga je draftovao i prosledio u Detroit, a znam da su Pistonsi bili najzainteresovaniji za njega. Tako se i poklopilo na kraju”.

O čemu ste jutros razgovarali?

“Iskreno, ne mnogo jer su ga odmah zvali iz Detroita. Više ćemo popričati danas kada se probudi. Prvi pik na draftu Kejd Kaningem je Balšin drug iz srednje škole. U klubu je još jedan saigrač, a po njegovoj priči imaju mladu, perspektivnu ekipu. Bio je na jednom njihovom treningu”.

Kada ste pomenuli srednju školu koliko godina je Vaš sin u SAD – u?

“Devet godina je u Americi gde je završio srednju školu i dve godine koledža na Univerzitetu na Floridi. Odjavio se sa univerziteta i izašao je na draft. U drugoj rundi drafta uglavnom su bili visoki igrači, a u prvoj mahom spoljašnji. Jedino je Evan Mobli četvorka. U svakom slučaju broj naših igrača u NBA ligi raste sa Filipom i Balšom”.

Balša je već zadužio broj na dresu novog kluba?

“Poslao mi je fotografiju. Zadužio je dres sa brojem 23”.

Da li se susreo sa Filipom Petruševim ili nekim od srpskih igrača?

“Mislim da jeste, sa Filipom na treningu u Sakramentu, a sa Nikolom Miškovićem u Čikagu. Na draft se prijavilo blizu 3.000 igrača. Mnogi su se i odjavili u međuvremenu”.

Posle drafta ostaju neki igrači koji nisu prošli i koji će karijeru, eventualno, nastaviti u Evropi?

“Pa da. Realno ima mnogo dobrih igrača jer sam pratio igre tima za koji je natupao Balša. Četvrti pik, Skoti Barns, je bio njegov saigrač. Još jedan saigrač iz ekipe je prošao, ukupno njih trojica, dok sjajni stelac Voker nije.  

Koliko Balša nije dolazio u Srbiju?

“Već četiri leta, od 2017. godine, tačnije, od prvenstva Evrope u Bratislavi kada su postali šampiona kontinenta. Sada će igrati letnju ligu za Pistonse od 11. do 17. 08 i nakon toga dolazi u zemlju ”, zaključuje Slaviša Koprivica.


tagovi

Balša Koprivica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara