Bredli Bil (AFP)
Bredli Bil (AFP)

Korona u Drim timu! Otpao Bil, možda i Grent, naziru se zamene, a Tre Jang je razočaran

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 04:06

Amerikanci bi mogli da otkažu današnji meč protiv Australije

Kako se bliže Olimpijske igre, tako raste i tenzija oko svakog novog slučaja korona virusa među sportistima. Novi slučajevi su zabeleženi u američkoj košarkaškoj reprezentaciji i selektor Greg Popović se našao u problemu.

Pozitivan na COVID-19 je sinoć bio Bredli Bil i on je izgubljen za Olimpijske igre. Sjajni bek Vašington Vizardsa koji je ove sezone beležio 31 poena u proseku u NBA ligi je dobio pozitivan nalaz u trening kampu u Las Vegasu i ostao je bez šanse da zaigra na prvim Olimpijskim igrama u karijeri.

Izabrane vesti

Amerikanci bi zbog problema sa koronom mogli da odustanu od prijateljske utakmice sa Australijom planirane za danas. Odigravanje meča je sada pod velikim znakom pitanja jer Ameri strahuju od još pozitivnih slučajeva. Pod znakom pitanja je i sjajno krilo Džerami Grent koji je iza sebe imao sezonu života u Detroitu i zaslužio prvi poziv u reprezentaciju. On je trenutno ušao u COVID-19 protokol, izolovan je od ostatka ekipe i čekaju se rezultati njegovog testiranja.

Već su poznata i imena mogućih zamena. Umesto Bila bi poziv mogao da dobije Hjustonov centar Kristijan Vud. Iako ne igraju na istoj poziciji, izgleda da Greg Popović smatra da ima dovoljno kvaliteta na bekovskim pozicijama (Buker, Holidej, Lilard, Levin...) i da bi Vud bio od pomoći jedinom klasičnom centru u ekipi Bemu Adebaju.

Pozivu se nadao sjajni Atlantin bek Tre Jang. On je posle vesti da je Bil otpao i da se razmišlja o pozivu Vudu, na Tviteru plasirao snimak legendarnog Ajzee Tomasa u kojem nekadašanji as priča da je sve uradio da dobije poziv u Drim tim 1992. ali da ga nije dočekao. Tre Jang očigledno poručuje da je i on sve uradio što je bilo u njegovoj moći i da je razočaran što nije nagrađen pozivom u reprezentaciju.

Što se Grenta tiče, ako on ne bude mogao da putuje u Tokio, Amerikanci će pozvati Filadelfijino krilo Tobajasa Herisa.

Podsetimo na spisku Popovića su pored Bila i Grenta još: Bem Adebajo, Devin Buker, Kevin Durent, Drejmond Grin, Džru Holidej, Demijan Lilard, Džejson Tejtum, Zek Levin, Kevin Lav i Kris Midlton.


tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2021Bredli Bilkošarkaška reprezentacija SADTre JangDžerami Grent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara