Detalj sa kraja meča
Detalj sa kraja meča

Košarka - sport u kome je Partizanu za pobedu potrebno manje od sekunde

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 20:58

Crno-beli odigrali loše, ali su na kraju uspeli do veoma važne pobede u neizvesnoj završnici posle koša Rašona Tomasa

Partizan je protiv Mege odigrao vrlo loše, bio je potpuno nadigran u većini meča, ali su crno-beli na kraju izvukli ovaj duel na iskustvo kao i mnogo puta u svojoj istoriji. Gubio je tim Saše Filipovskog i 18 poena razlike, a na kraju ga je dobio u neizvesnoj završnici sa 79:77. Heroj je Rašon Tomas sa pogođenom dvojkom u poslednjim sekundama utakmice. Imao je 0,6 sekundi (do kraja napada) za šut i - pogodio. Kao Kecman u Zagrebu. Kao Jaramaz prošle sezone protiv Cedevite. Da ne pominjemo Đorđevića i Istanbul.

Hoće Partizan ti šutevi u poslednjim sekundama napada i utakmica. To se ponovo pokazalo.

Izabrane vesti

Ključno je bilo to što je Partizan u poslednju deonicu posle svih nedostataka ušao sa samo devet poena zaostatka, a onda je Markus Pejdž dao dve brze trojke i uveo duel u poptuni egal. Vukli su Mekintajer i Pejdž, pridružio se Jaramaz i to je bilo dovoljno za trijumf.

Možda je ovako Partizan uhvatio i poslednji voz koji će mu omogućiti da se bori za ulazak u plej-of ABA lige. Da je i ovo izgubio... Parni valjak može samo i isključivo pobedom da bude zadovoljan i sigurno će biti toga svesni i u taboru crno-belih. Igra je bila, posebno u prvom poluvremenu, ponovo vrlo diskutabilna.

Sve se večeras rešavalo u poslednjem minutu u koji se ušlo sa rezultatom 75:75, a onda je pogodio Momirov za prednost gostiju, na šra je odgovorio Mozli. Potom je Smit promašio, a onda je Tomas pogodio neverovatno u poslednjim sekundama! Iako je imao 0,6 sekundi za šut.

To je Partizanu, kao što znamo - dovoljno.

Najefikasniji kod Partizana bili su Miler Mekintajer sa 22 i Markus Pejdž sa 15, dok je Tomas ubacio tri poena, ali - odlučujuća. Petrušev je meč završio sa 23 poena, Simonović je dodao 14.

Po ko zna koji put je Partizan pokazao manjkavosti u igri na startu utakmice, Mega je igrala toliko dobro preko Petruševa da je stigla do prednosti od 22:9 u prvoj deonici što pokazuje samo stanje u crno-belom timu.

Mnogo je Partizan pravio grešaka, igrao je tromo, mučio se, a Mega je na sve to imala jasan odgovor, brzo je reagovala i kroz kontranapade dominirala u prvoj deonici. Morao je to sve Filipovski da seče tajm-autom, da nekako dozove svoje igrače i vrati ih u ritam posle minusa od 14 poena, na šta je Mekintajer odgovorio sjajnim zakucavanjem. Epilog je bio takav da je Mega posle 10 minuta ubacila 27 poena i imala 11 poena prednosti.

Partizan je do poena dolazio najviše posle individualnih akcija Kodija Milera Mekintajera. Sa druge strane je Mega dolazila do poena posle alej-upa Simonovića i stigla do 18 razlike. Možemo slobodno da kažemo da je tim Vlade Jovanovića držao lekciju crno-belima u tim momentima.

Crno-beli su pokazali reakciju, na iskustvo Mekintajera i borbenost Pejdža Partizan je smanjio rezultat, da bi na poluvremenu kasnili 10 razlike. Bilo je 50:40 za Megu. Petrušev je samo u prvom poluvremenu ubacio 17 poena. To dovoljno govori o njegovim kvalitetima, ali i o načinu na koji je Partizan odigrao prvih 20 minuta.

Mnogi su očekivali da Partizan posle pauze i razgovora u svlačionici izađu jače u nastavku. Izašao je tako da je Mega podigla razliku, ali su se onda crno-beli razigrali i posle poena Gordića i Veličkovića uspeo da spusti razliku ispod 10 poena. Sa dobrom igrom Mozlija u odbrani, te Mekintajer i Pejdža u napadu, prednost Mege se topila.

Došlo je do reakcije Partizana, ali Mega je imala spreman odgovor serijom 7-0, na šta je Mekintajer individualnim kvalitetom održao Partizan u životu. Imali su crno-beli jednocifreni zaostatak na ulasku u poslednju četvrtinu, od devet poena. Više nego dobar rezultat.

Imao je rezultat koji mu daje nadu za trijumf. Na kraju je do njega, spektakularno i - došao.

ABA LIGA: PARTIZAN - MEGA 79:77 (16:27, 23:23, 16:15, 23:12)

Dvorana: Hala Sportova Ranko Žeravica

Sudije: Uroš Obrknežević, Marko Juras, Vladimir Vesković

PARTIZAN: Mika, Miler Mekintajer 22, Zagorac 4, Pejdž 15, Dangubić 2, Gordić 7, Jaramaz 5, Veličković 8, Janković 3, Tomas 3, Trifunović, Mozli 10

MEGA: Mišković 2, Smit 8, Petrušev 23, Tepić 4, Kljajević, Momirov 6, Novak 10, Simonović 14, Jovičić, Cerovina 5, Kazalon 3, Langović 2



tagovi

Filip PetruševMarkus Pejdž

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara