Nikola Jokić i Janis Adetokunbo (Star sport)
Nikola Jokić i Janis Adetokunbo (Star sport)

Košarkaši Srbije na jakom turniru protiv Grčke i Italije

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.03.23. | 13:04

Tradicionalni Akropolj kup

Uz više muke nego što se očekivalo, košarkaši Srbije su se kvalifikovali za Mundobasket narednog leta a sada je već vreme da se pravi plan i program priprema za takmičenje koje će biti održano u tri azijske zemlje.

Iako se još ne zna kada i sa kojim snagama će selektor Svetislav Pešić započeti pripreme za Mundobasket, poznato je gde će reprezentacija Srbije biti od 8. do 10. avgusta.

Izabrane vesti

Naši košarkaši će po tradiciji pred velika takmičenja učestvovati na Akropolj kupu u Atini, trijagonal turniru na kojem će igrati još domaća selekcija i Italija koja je u poslednje vreme postala bauk za Orlove.

Grčki mediji očekuju da na truniru ekipe igraju u najjačim sastavima i najavljuju još jedan duel NBA zvezda Nikole Jokića i Janisa Adetokunba.

Tri dana kasnije u španskoj Malagi se takođe održava kvalitetan trunir sa tri jake reprezentacije. Pored domaćina, učestvuju još reprezentacije SAD i Slovenije.

Mundobasket se održava u Japanu, Indoneziji i Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra a učestvuju 32 reprezentacije. Žreb za grupe će biti održan 29. aprila u filipinskom gradu Kezonu.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeAkropolis kupMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara