Košarkašice Srbije (Foto: MN Press)
Košarkašice Srbije (Foto: MN Press)

Košarkašice Srbije otputovale u Valensiju na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 14:15

Naša selekcija brani bronzu, selektorka Marina Maljković je na put povela 14 igračica

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je preko Frankfurta za Valensiju, gde će učestvovati na Evropskom prvenstvu. Naše igračice brane bronzu sa minule kontinentalne smotre, a ovogodišnji šampionat je i kvalifikacioni za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Australiji.

Selektorka Marina Maljković je povela 14 košarkašica, ali će dve morati da se vrate za Beograd PCR testiranja. Konačan spisak će biti poznat najkasnije u sredu, pre tehničkog sastanka. Put Valensije su krenule: Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Jovana Nogić, Ana Dabović, Maja Škorić, Maša Janković, Anđela Dugalić i Tina Krajišnik. Sa ekipom su krenuli i predsednik KSS Predrag Danilović, kao i potpredsednica saveza za žensku košarku Ana Joković.

Izabrane vesti

Reprezentacija Srbije je smeštena u Grupu B, svoje utakmice će igrati u dvorani Fonteta, a prvi rival biće selekcija Italije. Premijerni meč na programu je u četvrtak, sa početkom od 18.00. U grupi su i reprezentativke Grčke i Crne Gore. Drugi meč sa Grkinjama je na programu već u petak od 12.00, dok je poslednji duel u grupnoj fazi sa košarkašicama iz Crne Gore zakazan za nedelju (20. jun), takođe u matine terminu.

Grupa u kojoj se nalaze naše reprezentativke se ukršta sa Grupom A, u kojoj se nalaze domaćin Španije, Švedska, Belorusija i Slovačka. Mečevi u okviru preostale dve grupe će se igrati u Strazburu, Grupu C čine Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u Grupi D domaćin Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Sistem takmičenja je takav da prvoplasirane ekipe iz grupa idu direktno u četvrtfinale (počinje 23. juna), dok će se drugoplasirane i trećeplasirene ekipe dva dana ranije boriti za mestu među osam najboljih. Polufinala, finale, kao i utakmica za treće mesto igrajku se 26. i 27. juna u Valensiji.




tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvoSrbijaMarina MaljkovićKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara