"Detalj iz Kombank Arene"
"Detalj iz Kombank Arene"

Košarkaška elita stiže u Beograd: Da li ste spremni za spektakl? (ANKETA)

Vreme čitanja: 4min | pet. 05.06.15. | 13:30

Kompanija MOZZART takođe će imati svoj sastav na košarkaškom spektaklu koji se sprema u glavnom gradu Srbije... Prvi čovek agencije Beobasket Miško Ražnatović istakao je da mu je upravo ekipa MOZZART najdraža!

Detalj iz Kombank Arene

Vasilis Spanulis, Žofri Lovernj, Kajl Hajns, Toma Ertel, Mirza Teletović, Dario Šarić, Pero Antić, Nikola Peković, Dragan Milosavljević, Boban Marjanović... Košarkaška elita stiže u Beograd 28. juna! Renomirana menadžerska agencija Beobasket proslaviće veliki jubilej - 20 godina postojanja, a tom prilikom sprema se pravi košarkaški spektakl u kojem će moći da uživaju poklonici igre pod obručima u Srbiji.

Izabrane vesti

Mesto odigravanja dobro je poznato svima - Kombank Arena, sa početkom u 20 časova.

U prvom obraćanju javnosti prvi čovek agencije Miško Ražnatović otkrio je niz dešavanja koja će prethoditi, ali i ispratiti samu utakmicu, od koje očekuje da dostigne nivo spektakla za pamćenje.
"Krajem prošle godine postao sam svestan da je 2015. godina naše velike godišnjice, a ja sam to želeo da obeležim jednom skromnom utakmicom. Ona je trebalo da se igra u Šumicama, da budu dva tima, a da se posle toga svima zahvalim jednim koktelom, čime bih igrače nagradio za vernost agenciji i da posete Beograd. Jer, svi ti Amerikanci i evropski igrači su čuli divne priče o beogradskom noćnom životu i svi bi želeli da vide i osete kako to izgleda", rekao je Ražnatović u uvodnom izlaganju.

Ipak, vremenom je jedna skromna ideja počala da raste u projekat kakvom bi pozavideli svi. Agencija Beobasket će u Beogradu okupiti sam krem srpske, evropske i svetske košarkaške scene, igrači će biti podeljeni u tri ekipe sa po 16 igrača, a kompanija MOZZART s velikim zadovoljstvom može da istakne da će na predstojećem spektaklu imati i svoj tim. Tim koji čine najbolji svetski košarkaši iz pomenute agencije. 
"Od inicijalne ideje gotovo da nije ostalo ništa. događaj je prilično porastao. Umesto u Šumicama utakmica će se igrati u Kombank Areni. Kada smo hteli da sastavimo dva tima, shvatili smo da je to nemoguće i zato smo organizovali tri ekipe. One će biti svrstane po geografskom principu", poručio je Ražnatović, koji je istakao da će ulaz na meč biti besplatan.

U pitanju je klasični "trijagonal", što znači da će igrati svako sa svakim - dve četvrtine od po deset minuta, nakon čega počinje sledeća utakmica. Ekipe će sa klupa predvoditi stručnjaci kao što su - Dušan Ivković (Tim Idea), Dejan Radonjić (Tim Kaplankaya) i Oktaj Mahmuti (Tim MOZZART).
"Moja je želja bila da organizujemo utakmicu koja će imati svoju dinamičnost. Jer, koliko sam imao prethodnih iskustava, navijači u drugom delu revijalnih utakmica obično izgube fokus i interesovanje, posle čega svi jedva čekaju da se završi utakmica. Ovako, igraće tri ekipe koje će držati visok nivo ritma i zato se nadam da će odziv publike biti veliki. Ne bih otkrivao sve detalje, ali očekujem spektakl i zabavu na nivou NBA Ol-star utakmica, događaj koji će se pamtiti i o kojem će se pričati za desetak ili dvadeset godina".

Ražnatović je otkrio i da će agencija Beobasket organizovati 20 autobusa koje će poslati u razne delove Srbije kako bi utakmici mogli da prisustvuju i buduće zvezde srpske i evropske košarke. Tačnije, oni koji sada treniraju i ugledaju se na svoje idole.
"Mi smo se potrudili da celokupni dogaaj prate određene manifestacije, što bi trebalo da predstavlja svojevrstan poklon ljubiteljima košarke. Da sve to bude jedinstveno podizanje temperature za Beobasket Stars utakmicu. Prvi deo je projekat koji se zove Beobasket Futures Stars, gde će se igrati basket "3x3" za dečake i devojčice mlađe od 14 godina. Igraće se u OŠ „Svetozar Marković“, 13. juna  i na terenu košarkaškog kluba Mladost, Zemun (Miće Radakovića 4U), 20. juna, a 27. juna je finale. Tom prilikom naša agencija odlučila je da jedan potpuno razrušen teren, tačnije jednu polovinu uradi po FIBA standardima, sa kvalitetnom podlogom, tribinama, zglobnim koševima i koji ima najviše standarde. Tu će se upravo odigrati i finale i taj teren ostaje na poklon svim građanima".

Priznati menadžer otkrio je i po kome će teren nositi naziv.
"Naša odluka je da teren dobije naziv po igraču koji je zaštitni znak agencije, po momku koji je rastao sa agencijom, a to je Vasilis Spanulis, pa će se teren zvati 'Spanulis Kort'kort. Tog 27. juna u popodnevnim časovima, Spanulis će otvoriti teren, odigraće se finalni meč i kasnije ga predati na korišćenje svim basketašima".

Ražnatović je najavio i da će otvaranje terena pratiti "revolveraški obračun u šutiranju trojki", gde će učestvovati nekoliko ekipa sastavljeni od parova - jednom košarkaškom zvezdom i predstavnikom sponzorskog pula, u kojoj je i kompanija MOZZART.

Prenos same utakmice odvijaće se u 14 ili 15 zemalja, gde će televizija Sportklub vršiti direktan prenos u nekadašnjim republikama SFRJ, a slika će ići i u Španiju, Rumunuju i Grčku, između ostalih zemalja.

Spiskovi ekipa su vam predstavljeni kroz tekst, a vi nam napišite koji klub vam je omiljen i najjači? Na ovo pitanje Miško Ražnatović dao je interesantan odgovor.
"Naravno, najviše mi se sviđa ekipa MOZZART. Jer, tamo gde igra Vasilis Spanulis, za tu ekipu moram da navijam", s osmehom je rekao Ražnatović.

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

Žofri LovernjVasilis SpanulisPero AntićNikola PekovićMiško RažnatovićMirza TeletovićLeo VestermanKajl HajnsDžastin DoelmanBeobasket Stars 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara