©AFP
©AFP

Košarkaška revolucija Hornetsa: Micića i Pokušekog bi sledeće sezone mogla da trenira žena

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.04.24. | 04:17

Dama koja je ove godine proglašena za najboljeg trenera G lige, kandidat da sedne na klupu Šarlota i ispiše istoriju

Početak naderne NBA sezone mogao bi da donese i prvu ženu glavnog trenera na klupi jednog od članova lige.

Naime, kako saznaje ESPN, Šarlot Hornetsi su dobili dozvolu da obave razgovor za posao sa Lindzi Harding, trenerom Stokton Kingsa koji se takmiče u G ligi.

Izabrane vesti

Prema navedenom izvoru, nekadašnja košarkašica, prvi pik na Draftu 2007. godine, glavni je kandidat da nasledi trenera Stiva Kliforda kojem će na kraju sezone biti promenjena zaduženja, te će ostati u klubu, ali ne u ulozi trenera.

Klifordova odluka da stavi tačku na drugi trenerski mandat u Šarlotu na kraju sezone značila je da će Hornetsi posle preostale četiri utakmice krenuti u potragu za naslednikom dosadašnjeg stratega. Član rukovodstva kluba Džef Piterson započeo je potragu za rešenjem u kojoj su se kao opcije pominjali i asistent u Denveru Dejvid Adelman, pomoćnika u Sakramentu Džordi Fernandez, kao i člaovi stručnih štabova Bostona i Finiksa Čarls Li i Kevin Jang.

Harding je pre dolaska na klupu Stokton Kingsa zanat pekla kao asistent u Sakramento Kingsima, a nedavno je izabrana za trenera godine u G ligi.

Ukoliko se ostvari pomenuti plan, Lindzi će postati prva žena glavni trener u NBA ligi, dok će deo istorije sa njom postati i Vasilije Micić i Aleksej Pokušeski sa saigračima.


tagovi

Šarlot HornetsVasilije MicićAleksej Pokuševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara