"Bojan Krstović "
"Bojan Krstović "

Kragujevčani pišu istoriju protiv Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.13. | 12:40

Radnički u sudaru sa Podgoričanima igraju odlučujući meč za ulazak među četiri najbolje ekipe ABA lige

 

Bojan Krstović Košarkaši Radničkig igraju večeras protiv podgoričke Budućnosti odlučujući meč za ulazak među četiri najbolje ekipe ABA lige. Ovaj susret doneće i pozicionu prednost u odnosu na večerašnjeg rivala - osamljenje na trećem mestu na tabeli koje trenutno dele, obzirom da oba tima imaju po 14 pobeda i osam poraza.

Meč za istoriju kragujevačkog tima neće biti lak za domaćine koji su samo jednom slavili protiv Podgoričana, ali se u timu nadaju da će nastaviti u odličnom ritmu kojim igraju ove godine u regionalnoj ligi. Takođe, računaju na izuzetnu podršku svojih navijača za koje je večeras obezbeđen besplatni ulaz u "Jezero".
"Budućnost ima svoj specifičan sistem. Trener Radonjić jako dobro vodi tim, što pokazuju dobri rezultati protekle tri godine, kako u Jadranskoj ligi, tako i u ULEB kupu. Oni jedini igraju Evrokup sada, prošli su četvrtfinale. Akcenat u igri im je na odbrani, to pokazuje i statistika, primili su najmanje poena u ABA ligi. Ako bih morao da izdvajam igrače, to su svakako Popović i Vitkovac, oni najviše igraju i u dobroj su formi. Popović je, na primer, u poslednjem kolu Zadru dao 29 poena. Krasi ih, pre svega, timska košarka. Sa druge strane, mi smo u naletu, u dobroj smo formi, pobedili smo u poslednjih šest utakmica, pa se nadamo da ćemo na krilima tih pobeda i podrške publike da odbranimo domaći teren", analizira u ime domaćina Bojan Krstović.

Iako publika očekuje napet meč, Miloš Borisov kaže da nisu moguća neka veća iznenađenja:
"Oni znaju kako mi igramo, mi dobro poznajemo njih, eventualno se dogode samo neke sitnice koje ne mogu da se predvide.Idemo na pobedu, iz situacije u kojoj se nalazimo tako bismo bili nadomak F4".

Izabrane vesti

Ova, pretposlednja utakmica u hali "Jezero" tokom regularnog dela ABA lige igra se od 21 sat, a kapije će biti otvorene već od 19.30 sati. Iz kluba apeluju na publiku da svoja mesta zauzmu na vreme, jer će nakon ispunjenja kapaciteta hale ulazi biti zatvoreni.

Piše: Jovana Mladenović


tagovi

ABA ligaBojan KrstovićEvropaRadnički NišSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara