Ako ne bude počela do 10. juna, nerealno je da se Superliga odigra

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.04.20. | 20:10

Postoji više varijanti za rasplet srpskog prvenstva

Košarkaška Superliga se izvesno neće odigrati ako ne bude počela najkasnije do 10. juna, saznaje MOZZART Sport.

Tokom dana pojavile su se informacije da su čelnici KLS dostavili klubovima dopis sa datumima kada bi mogla da se odigra Superliga, što je saznanje portala MondoZato smo stupili u kontakt s direktorom takmičenja Leonom Deleonom, kako bismo dobili zvanično objašnjenje trenutnog stanja u srpskoj klupskoj košarci. 
"Priča postoji. Ministarstvo sporta je tražilo od Košarkaškog saveza Srbije, a onda KSS od nas da dostavimo kalendar za odigravanje Superlige, pod pretpostavkom da bi sve počelo 1. juna. Pravimo kalendar, u sredu ćemo ga dostaviti ministartstvu", kaže Deleon za MOZZART Sport i dodaje:
"Lično mislim da to nije previše realno. Kada bi počelo oko 1. juna, klubovi bi morali da imaju pripreme od bar tri sedmice. Hipotetički, ligaški deo završio bi se oko 1. jula. Paritzan i Crvena zvezda ne bi igrali tu prvu fazu, već bi se priključili u polufinalu, opet pod pretpostavkom da bi jedni i drugi bili angažovani u ABA ligi, Evroligi i Evrokupu".

Izabrane vesti

Deleon nam kaže i da jedan od scenarija da se o tituli prvaka Superlige odlučuje tek u septembru, odnosno da se ligaški deo odigra do početka jula, a da bi se onda čekalo da večiti rivali završe svoje obaveze u regionalnom, odnosno evropskim takmičenjima... 
"Plej-of bi se tada odigrao od, recimo, 5. do 20. septembra. Ali, sve su to zasad proizvoljni datumi, ništa još nije precizno, ni sigurno. Sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija sa pandemijom COVID-19, tako da je sve na dugačkom štapu. Okvirno, ako Superliga ne bi startovala do 10. juna, teško je da će takmičenje uopšte da se odigra. Ali, to su moja razmišljanja, videćemo još", kaže nam Deleon.

Kraj ABA sezone sve izvesniji

O kompletnoj problematici košarke u Srbiji, ali i celom košarkaškom regionu pisali smo nedavno. Kako je pod znakom pitanja odigravanje ABA lige, tako je i završnica Superlige, iz više razloga... Najveći problem jeste povratak stranaca u matične klubove, s obzirom da bi ih u Srbiji dočekao karantin od 28 dana. Klubovima su potrebne određene pripreme za nastavavak sezone, kako bi se izbegle povrede, s obzirom da neki igrači mesec dana već nisu šutnuli loptu na koš, iako mnogi od njih formu održavaju u kućnim uslovima. Što, svakako, nije idealni scenario. 

Učešće u Superligi imaju četiri kluba Jadranske lige - Crvena zvezda, Partizan, Mega Bemaks i FMP Železnik, te prvak KLS Borac iz Čačka, užička Sloboda, Zlatibor, Novi Pazar, zemunska Mladost, kruševački Napredak i valjevski Metalac.

 

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara