Rasplet u Evroligi (©Euroleague)
Rasplet u Evroligi (©Euroleague)

Kraj prve faze Evrolige! Poznat redosled na tabeli i raspored plej-ina

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 23:31

Makabi u Areni dočekuje Baskoniju

Evroligaška košarka nastavlja dalje bez beogradskih večitih rivala, ali to ne znači da se u glavnom gradu Srbije neće i dalje igrati najbolja evropska košarka. Spuštena je zavesa na prvi deo Evrolige! Sada je definitivno poznat redosled svih timova na tabeli, ali pre svega – ko će i kada igrati premijerno izdanje plej-in turnira.

Čuvar evroligaške baklje u Beogradu je Makabi Tel Aviv. Izraelski gigant će kao domaćin u Areni dočekati Baskoniju koja je na krilima raspucanog Markusa Hauarda dobio Virtus u Bolonji sa 95:91 i zakazao megdan sa Makabijem u Beogradu.

Izabrane vesti

Makabi je sedmi, Baskonija osma i pobednik tog duela ide momentalno u četvrtfinale u seriju sa drugoplasiranim Panatinaikosom. Njihov susret na programu je u utorak od 19 časova. Poraženi iz tog meča ići će na pobednika duela Efesa i Virtusa koji se igra istog dana od 21 čas. Istanbulski klub ima domaći teren, pošto je tim Luke Bankija sa lošijim međusobnim skorom na skoru 17-17.

Finale plej-ina igra se u petak, a vreme i mesto odigravanja biće poznato posle prvih mečeva. Moglo bi to da bude u Beogradu, ako Makabi izgubi...

Kao što je od ranije poznato, Real Madrid plej-of dočekuje na vrhu tabele sa skorom 27-7. Panatinaikos je drugi, Monako treći, a Barselona četvrta i to smo znali još od četvrtka uveče. Olimpijakos je posle tesne pobede nad Fenerbahčeom pred svojom publikom overio petu poziciju, a upravo je šampion Evrope iz 2017. šesti.

Partizan Mozzart Bet je prvi tim ispod crte sa učinkom 16-18, dok milanska Olimpija ima 15-19, a Valensija 14-20, koliko i Žalgiris. Bajern Minhen je 15. sa 13 pobeda iz 34 utakmice, a prate ga Crvena zvezda (11-23), Asvel (9-25) i Alba (5-29).

Plej-of je na programu od 23. aprila i igraće se najkasnije do 8. maja. Fajnal for je u Berlinu od 24. do 26. maja.

PLEJ-IN - RASPORED

Utorak:

19.00: (7) Makabi Tel Aviv - Baskonija (8)

21.00: (9) Anadolu Efes - Virtus Bolonja (10)

Petak:

Poraženi 1 - Pobednik 2



tagovi

KK Makabi Tel AvivEvroligaBaskonijaAnadolu EfesVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara