Kevin Panter (©Star Sport)
Kevin Panter (©Star Sport)

Panter: Ne mogu da prihvatim da nismo u plej-ofu, ovaj osećaj neću nikad da zaboravim

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 22:47

“Mnoge su utakmice zbog kojih razmišljam kako su nam promakle. Toliko smo ih izgubili na taj način. Imamo verovatno deset takvih“, rekao je kapiten

Partizan Mozzart Bet je trijumfalno spustio zavesu na ovogodišnje učešće u Evroligi, ali bez plasmana ni u plej-of, ni u plej-in. Crno-beli nisu ipak uspeli da odgovore na velika očekivanja javnosti i pre svega unutar kluba, zbog čega će se tek praviti analize.

Kapitenu crno-belih Kevinu Panteru nije lako da prihvati da se sa utakmicom protiv Valensije završilo učešće u Evroligi jasno poručuje - uradiće sve da se to više nikada ne ponovi.

Izabrane vesti

“Ne znam odakle bih počeo“, zastao je na trenutak Panter, pa nastavio:

“Velika su bila očekivanja od ove sezone, velika... Ne bih želeo da kažem... Naučili smo mnogo iz ove sezone, samo mi je teško da prihvatim da nismo u plej-ofu. Ne znam, ne znam, kao da mi nije ovo stvarno. Dešava se, ali i dalje ne mogu da prihvatim da je ovo bila poslednja utakmica Evrolige, do sledeće sezone. Ludo mi je sve to, jer sam uvek igrao bar plej-of. Sada je drugačije, ali neće me to sprečiti da radim još više i probam da idem dalje, da dižemo ambicije. Neću ovo da zaboravim, to obećavam. Ne želim više nikad da se osećam ovako, da ne odem u plej-of i sa tim mislima ću ući u leto, da treniram još više sa tom slikom ispred lica“.

Sezona nije gotova, pred crno-belima je plej-of Jadranske lige.

“Moramo da uradimo naš posao, da guramo napred i to ćemo svi mi da uradimo, da držimo glave visoko. Ali i da nikada ne zaboravimo ovaj osećaj, da nismo deo plej-ofa. Zato moramo da nastavimo dalje jako“.

Ponovo je Beogradska arena bila puna, a Partizan Mozzart Bet je drugu sezonu zaredom najgledaniji tim u Evroligi.

“To je jako važno. Drago mi je što su došli da nas podrže, da nas gledaju, da budu uz nas i vide kako pobeđujemo. Cele sezone bilo je uspona i padova, a oni su opet došli da nas vide i da pobedimo, da im bar to pružimo“.

Kaže najbolji strelac Parnog valjka da mu mnoge utakmice prolaze pred očima kada sumira utiske.

“Mnoge su utakmice zbog kojih razmišljam kako su nam promakle. Toliko smo ih izgubili na taj način. Nije to samo jedan meč, svi gledamo sada na Olimpijakos jer najsvežiji događaj, ali mnogo je njih koje smo izgubili na isti način. Imamo verovatno deset takvih. Treba da sagledamo stvari i ne zaboravimo ovo što se izdešavalo, jer ovakve stvari te podižu i guraju napred“.

Po završetku utakmice, na velikom ekranu Arene stajala je poruka: “Nije sve u pobeđivanju“.

“Video sam to. Kada gledaš život na određen način, nikada nećeš biti srećan i zadovoljan. Pokušavam da kažem ljudima da treba da žive život tako da svakog dana budu bar za jedan procenat bolji nego juče. Svaki treba da napreduješ, kako bi rezultati dolazili. Ako stalno napreduješ, nikada nećeš pasti“.

Partizan Mozzart Bet sada odmara do srede, kada startuje četvrtfinale ABA lige protiv Igokee. Utakmica se igra od 18.30 u Beogradskoj areni.



tagovi

Kevin PanterKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara