Foto: Olimpia Milano
Foto: Olimpia Milano

Krcati Mediolanum forum pozdravio Micova, Mesinini izabranici upriličili feštu neverovatnom pobedom

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.03.23. | 22:16

Olimpija Milano priredila veliku čast Vladimiru Micovu, a onda i veliko iznenađenje protiv Olimpijakosa

Posebno veče u Milano. Krcate tribine Mediolanum foruma pozdravile su bivšeg reprezentativca Srbije Vladimira Micova, ali i ispratile iznenađujuću i izuzetno ubedljivu pobedu svojih ljubimaca protiv Olimpijakosa u 26. kolu Evrolige - 83:62.

Olimpija je bivšem reprezentativcu Srbije, koji je minulog leta okačio patike o klin, priredila veliku čast i pred početak susreta sa timom iz Pireja mu uručila uramljen dres sa brojem pet. Srpskom košarkašu su dres uručili trener Etore Mesina i bivši saigrač Kajl Hajns.

Izabrane vesti

Micov je četiri godine branio boje Manekena i u dresu tima iz Prestonice mode proveo neke od najlepših trenutaka u karijeri. Bio je i kapiten italijanskog kluba, ljubimac navijača, a pamtiće se njegovi koševi sa zvukom sirene protiv Kremone, Venecije i Valensije u Evroligi, kojih se i Olimpija prisetila u priči o Profesoru, kako je Vladimir dobio nadimak.

"Koliko mi znači Mmilano najbolje govori to što sam kupio kuću u gradu, a i moja supruga je zaljubljena u njega. Treći mart mi mnogo znači. Zahvalio bih se ljudima iz Milana, porodici Armani, Etoreu Mesini i čitavom klubu. Olimpija je veoma važan deo moje karijere, i dalje sam u kontaktu sa brojnim ljudima iz kluba, imamo prijatelje u gradu. Srećan sam što sam deo ove porodice", rekao je Micov pred večerašnji događaj.

Koliko je dubok trag Micov ostavio u Milanu govori podatak da je drugi najbolji strelac kluba u Evroligi (1,232 poena), kao i da je sa 115 nastupa u elitnom takmičenju tek jedan od četvorice koja su u dresu Manekena nastupala na najvećoj evropskoj pozorniici (Kejleb Tarzuski, Nikolo Meli i Kajl Hajns).

Poslužio je ovaj događaj kao idealna uvertira za utakmicu sa liderom Evrolige, a košarkaši prvaka Italije su se postarali da ga uveličaju. Upisali su ubedljivu pobedu protiv velikog favorita, pokazali da imaju ozbiljan kvalitet i da su loši rezultati ove sezone samo splet nesrećnih okolnosti.

Bili Beron je odigrao još jedan odličan meč i sa 18 poena predvodio pobednički sastav, a bivšeg beka Crvene zvezde ispratio je Nikolo Meli sa 10 poena, dok su po devet dodali Timoti Luvavu Kabaro i Šabaz Nejpir. Interesantno je da je ovo Amerikancu šesta utakmica i šesta pobeda u dresu Milana.

Kod neprepoznatljivog Olimpijakosa su dvocifreni sa po 10 poena bili samo Saša Vezenkov i Tomas Vokap.

EVROLIGA - 26. KOLO

Četvrtak

Bajern Minhen - Crvena zvezda 87:80

/Lučić, Vinston 20 - Vildoza 18/

Barselona - Žalgiris 93:74

/Mirotić 28 - Brazdeikis 15/

Panatinaikos - Anadolu Efes 82:87

/Grigonis 23 - Klajburn 24/

Monako - Makabi Tel Aviv 86:67

/Lojd 18 – Boldvin 17/

Partizan Mozzart Bet - Alba Berlin 88:74

/Avramović 19 - Lo 17/

Petak

Fenerbahče - Virtus Bolonja 104:72

Asvel - Real Madrid 71:75

/De Kolo, Metjuz 13 - Kozer 14/

Baskonija - Valensija U TOKU

Olimpija Milano - Olimpijakos 82:63

/Beron 18 - Vokap, Vezenkov 10/



tagovi

Olimpija MilanoKK OlimpijakosVladimir MicovBili Beron

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara